Renovació en el Consell de Govern

¿Qui són les set persones que governaran a la CCMA?

La nova presidenta de la corporació de mitjans audiovisuals, Rosa Romà, i els nous responsables de la corporació han pres possessió del seu càrrec aquest dimarts

¿Qui són les set persones que governaran a la CCMA?
5
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els nous set membres del Consell de Govern de la Corporació de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Carme Figueras, Lluís Garriga, Lluís Noguera, Àngels Ponsa, Gemma Ribas, Josep Riera i, la seva presidenta, Rosa Romà, han pres possessió del seu càrrec aquest dimarts. La renovació de la cúpula s’havia anat ajornant, amb la qual cosa l’anterior presidenta, Núria Llorach, portava en funcions des del 2018. El nou equip serà l’encarregat de designar (o renovar) el càrrec de director de TV-3, que fins al moment exerceix Vicent Sanchis, i el de Catalunya Ràdio, funció que desenvolupa Saül Gordillo.

Així mateix, hauran de posar fil a l’agulla per solucionar alguns dels aspectes que, per la interinitat i la falta de pressupost, estan denunciant representants dels treballadors.

Rosa Romà Monfà

Rosa Romà Monfà (Mollerussa,1980). És llicenciada en Publicitat i Relacions Públiques i màster en Planificació Estratègica de la Comunicació i Administració i Direcció d’Empreses. Fins ara, ha sigut directora de l’Àrea de Ciutadania i Innovació del Servei Català de la Salut. Va ser executiva de comptes i estratègia a l’agència de publicitat DDB i directora d’estratègia a Bassat Ogilvy Barcelona. El 2011 es va incorporar a l’Ajuntament de Barcelona, on va exercir com a directora de Màrqueting i Comunicació. El 2016 va ser nomenada directora d’Estratègia Corporativa, RSC, Marca, Comunicació i Transformació Digital de l’Hospital de la Vall d’Hebron. Des d’aquell mateix any, és degana del Col·legi Professional de Màrqueting i Comunicació de Catalunya. També ha sigut professora d’Ètica Publicitària i de Direcció Creativa a la Universitat Abat Oliba, del 2017 al 2019.

 

Carme Figueras Siñol

Carme Figueras Siñol (Molins de Rei,1955). Té estudis en Ciències Físiques a la Universitat de Barcelona. Va exercir de regidora del seu municipi natal des d’abril de 1983 fins al maig del 2006, moment en què va ser nomenada consellera de Benestar i Família. De juny de 1993 a novembre de 1995 va ser diputada en el Congrés i de desembre de 1995 fins a juliol del 2010, diputada del Parlament de Catalunya. El 2010 va entrar a formar part del Consell del Audiovisual de Catalunya (CAC), on va ser vicepresidenta, coordinadora de la Comissió de Prestadors i Normativa, coordinadora de la Comissió de Relacions amb la Societat i Educació en Comunicació Audiovisual, consellera responsable de l’àmbit d’Infància, responsable de l’àmbit de Gènere i presidenta de la Taula per a la Diversitat en l’Audiovisual.

 

Lluís Garriga Paituví

  • Lluís Garriga Paituví (Santa Maria de Palautordera, 1959). Ha sigut conseller delegat de la XAL (Xarxa Audiovisual Local) des de novembre del 2019 fins a l’actualitat. El 1986 es va incorporar a TVE, fins que va assumir la funció de redactor en cap al ‘Diari de Barcelona’. Després de participar en l’equip directiu del Canal Olímpic, coproduït per TVE i TVC durant els Jocs Olímpics de Barcelona el 1992, va exercir de subdirector dels serveis informatius de TVE Catalunya, subdirector d’Esports i coordinador a Catalunya de la redacció i els continguts per al Telediario. Ha sigut cap de premsa del PSC i de l’Ajuntament de Barcelona. Del 2004 fins al 2019 va ser director adjunt del Grup Lavinia. Ha sigut col·laborador de l’Institut de Ciències Polítiques i Socials com a professor del màster en Màrqueting Polític, i director i professor del curs sobre Gabinets de Comunicació en l’Administració Local a la UPF.

 

Lluís Noguera Jordana

Lluís Noguera Jordana (Granollers, 1968). És llicenciat en Filosofia i màster en Gestió Cultural i en Direcció Pública. Des del 2019 fins ara ha sigut director de CaixaForum Barcelona. De 1994 a 1999 va ser coordinador d’activitats de l’Àrea de Relacions Institucionals de la Fundació La Caixa al País Valencià, la Comunitat de Múrcia i la Comunitat de Madrid. Va ser cap de l’Àrea de Cultura i Joventut de l’Ajuntament de Granollers i subdirector de Cooperació Artística de la Direcció General de Cooperació Cultural del Departament de Cultura. Del 2006 al 2010 va ser secretari general del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat i president de la Comissió de Seguiment del contracte programa de la CCMA. El 2011 va passar a ser subdirector del Departament de Ciència i Medioambient de la Fundació La Caixa fins que, del 2013 al 2019 assumeix la direcció de CosmoCaixa.

 

Àngels Ponsa Roca

Àngels Ponsa Roca (Artesa de Segre, 1960). És llicenciada en Història de l’Art, diplomada en Magisteri i màster en Gestió Pública. Va ser consellera de Cultura, de setembre del 2020 a maig del 2021. Després d’haver sigut directora i professora de diferents centres públics d’ensenyament (1982-1992), va exercir de tinent d’alcaldia a Sant Cugat del Vallès. Del 2010 al 2017 va ser diputada en el Parlament de Catalunya, el que li va comportar ser portaveu en la Comissió de Cultura i Llengua i membre d’altres comissions, entre les quals la de la CCMA. Ha sigut coordinadora de l’Àrea de Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona i directora general de Creació, Acció Territorial i Biblioteques del Departament de Cultura. És coautora dels llibres ‘Riera arriba!’ (Premi Terrassa a l’Escola 1991) i ‘Mi libro de Sant Cugat’.

Notícies relacionades

 

Gemma Ribas Maspoch

Gemma Ribas Maspoch (Figueres). És llicenciada en Ciències de la Informació i en Sociologia i Ciències Polítiques, i màster en Comunicació de les Organitzacions. Es va iniciar en el periodisme en la premsa local i ha sigut redactora del diari ‘El Punt’, corresponsal de la cadena SER i ‘La Vanguardia’ i redactora de ‘La Vanguardia’. Va ser assessora de comunicació i cap de premsa del PSC de gener del 2004 a desembre del 2006, abans d’incorporar-se a l’Oficina de Comunicació del President de la Generalitat de Catalunya com a cap de premsa, i, d’octubre del 2008 a desembre del 2010, com a directora. De gener del 2012 fins a l’actualitat ha sigut la responsable de comunicació del Barcelona Supercomputing Center, on ha engegat diversos programes divulgatius.

 

Josep Riera Font

Josep Riera Font (Osor, 1963). És llicenciat en Filologia. Des del 2018, ha sigut diputat al Parlament de Catalunya i portaveu del Grup Parlamentari de Junts per Catalunya en la Comisió de Control de la CCMA. Va començar a exercir de periodista el 1980, com a corresponsal d’‘El Punt Diari’. Va ser cap d’edició lingüística a ‘El Punt’ i cap de Comarques, director fundacional de l’edició d’‘El Punt’ al Maresme i director del setmanari ‘El Punt’ País Valencià. Va ser director d’‘El 9 Esportiu’ durant nou anys i ha sigut articulista, col·laborador periodístic i consultor en comunicació per a diversos mitjans i institucions. Va ser director de la col·lecció Fora de Joc de Cossetània Edicions i ha escrit diversos llibres, entre ells ‘Van Barça. El FC Barcelona i Holanda, més que una relació’, reconegut per la Generalitat de Catalunya amb el premi a la Millor Obra Literària Esportiva.

Temes:

TV-3