Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: Laura Borràs, amb la barba de Roger Torrent

La crítica de Monegal: Laura Borràs, amb la barba de Roger Torrent
2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

He anat observant, amb prudència i en silenci, l’actitud informativa de TV-3 sobre el cas del diputat de la CUP Pau Juvillà i l’embolic de la retirada del seu escó per imperatiu de la JEC i per desobediència al TSJC. I he advertit que en aquesta ocasió a TV-3 no s’ha organitzat l’habitual construcció d’un relat únic, a l’estil dels seus freqüents exercicis maniqueus, els dolents contra els bons. O sigui que en aquest cas ens han anat oferint una informació bastant eclèctica, cosa que celebro molt.

¡Ah! Aquest rapte de cautela informativa, des del meu punt de vista, obeeix a un desconcert general que en ‘la seva’ els ha sobrevingut. Sobretot perquè el ‘cas Pau Juvillà’ ha acabat transformant-se en el ‘cas Laura Borràs’, i allà han confluït les punyalades entre tres partits (Junts, ERC i la CUP) que són precisament les forces hegemòniques –almenys dues d’elles molt– que actualment manegen TV-3. O sigui, que en ‘la seva’ es deuen haver dit: prudència, molta cura, que els que es barallen són els que manen aquí. El gran desconcert és doncs com relatar o enfocar el protagonisme que ha adquirit Laura Borràs, i les conseqüències del que alguns han anomenat ‘insensat vedetisme’. 

Notícies relacionades

He escoltat opinions diverses sobre Borràs a ‘Tot es mou’, ‘FAQS’ i ‘Més 324’, pinzellades enfrontades entre criatures processistes. Hi ha qui considera que ha intentat transformar-se en la gran víctima –no Juvillà, sinó ella– de tot aquest assumpte. Tampoc ha agradat en la Corpo, organisme que engloba TV-3, que la presidenta del Parlament hagi anat a explicar la seva versió a la privada RAC1 en lloc de la tele o la ràdio públiques. I menys encara quan allà s’ha erigit en heroïna plantant cara en solitari a la ‘repressió’: «Si la meva veu no hi és [...] no aconseguirem la independència del nostre país». O sigui, m’han deixat sola els meus, els partits independentistes, i m’obliguen a sacrificar-me i recular, ¡però jo segueixo!

Dins d’aquesta incòmoda situació de TV-3 sobre com informar del ‘cas Borràs’, és ressaltable el que han fet a l’‘Està passant’. L’han tret barbuda i ens deien: «Se li ha quedat el ‘careto’ de Roger Torrent». És un missatge claríssim: Torrent va claudicar en el ‘cas Torra’ i Borràs ha fet el mateix amb Juvillà, ‘ergo’ tots dos són uns cagats que s’han rendit. ¡Ah! Els programes trinxera són així.