L’entrenador de la tele

Cesc Escolà: «Des d’Eva Nasarre no s’havia fet cap programa d’entrenament de fitnes a TVE»

Li va arribar la popularitat com a entrenador d’‘OT 2020’ i en gairebé dos anys ja acumula dos espais: ‘Muévete en casa’ i ‘FitMés’

A RTVE Play Catalunya i La 2, entrevista i posa a fer exercici personatges coneguts com ara Sor Lucía Caram i Miki Núñez

Cesc Escolà: «Des d’Eva Nasarre no s’havia fet cap programa d’entrenament de fitnes a TVE»
3
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Tot i que ja acumula a les espatlles una gran experiència com a entrenador, Cesc Escolà (Barcelona, 1992) va aconseguir la popularitat amb el seu treball com a entrenador de ‘fitnes’ a ‘OT 2020’. Una edició que va parar el confinament, però no a ell. Durant la tancada va posar en forma els teleespectadors de La 2 amb ‘Muévete en casa’, una cosa que no es feia a TVE des d’Eva Nasarre, i ara acaba d’estrenar a RTVE Play Catalunya, i dissabte, 15 a La 2 (11.00) el programa ‘FitMés’, que, com el seu nom indica, és més que fitnes. En el programa intentarà posar en forma convidats com ara Sor Lucía Caram i Miki Núñez.

No pararà fins a posar-nos en forma. ¿Il·lusionat amb el nou projecte?

Sí, perquè és evolucionar respecte al programa ‘Muévete en casa’ i no entrenar jo sol, sinó que puc conèixer algun convidat famós, veure el seu costat esportiu, si es cuida o no, i a partir d’allà portar a terme aquests entrenaments amb ells, i que el teleespectador ho pugui seguir des de casa. El resultat és molt divertit. És un programa 360, perquè tenim una nutricionista, Virginia Gómez, que ens parla d’hàbits saludables... En cada programa hi ha un ‘tip’ diferent. En l’entrevista el convidat s’obre en canal. I fent els exercicis. És un programa molt complet i pot ser l’inici d’alguna cosa que creixi molt.

Entre els convidats hi ha Sor Lucía Caram i Miki Núñez. 

I hi ha moltes sorpreses. Personatges molt diferents. És molt divertit. No hi ha cap programa que m’hagi sorprès més que un altre. I hem disfrutat molt gravant-lo.

Després del confinament i en plena pandèmia, necessitem posar-nos físicament en forma, sí, però també mentalment.

El condicionament físic, cuidar el nostre cos, està a la mateixa altura que la ment. Hem de buscar l’equilibri perfecte. I d’això en parlem amb molts convidats que han tingut problemes, per exemple, d’ansietat, de drogues, etcètera, i a qui l’esport de vegades els ha salvat. Un convidat és l’exemple clar de superació gràcies a l’entrenament i l’esport.

Important ara que el suïcidi de Verónica Forqué i ‘La marató’ han posat sobre la taula la salut mental...

Per descomptat. La cuinera Ada Parellada, que ha patit un trastorn, també és al programa.

A TVE fa temps que no ens feien suar.

Sí, és molt fort. Des d’Eva Nasarre, no s’havia fet un programa d’entrenament de fitnes a TVE. ‘Muévete en casa’ va ser el primer, i que ara evolucioni i creixi amb ‘FitMés’, em fa molt feliç. A RTVE Play Catalunya està disponible els dilluns (8.00) i després s’emet a La 2 els dissabtes, a les 11.30 hores.

Cada vegada es veu més la tele per les plataformes, perquè facilita el consum. 

Sí. Saps que és allà i ho pots veure quan vols. A més, el meu programa és d’entrenament, hi ha una rutina i és molt interessant repetir-la perquè doni resultat. 

Cesc Escolà va ser el gran descobriment d’‘OT 2020’. Un programa com aquest llança directament la popularitat.

Va ser un ‘boom’ per a mi. Era la meva primera experiència a la tele, perquè jo era professor de grau superior i de batxillerat de fitnes, i tenia molta gent al gimnàs. Però vaig començar a ‘OT’, i al cap de poc, pandèmia, confinament i un programa nou. Així doncs, en gairebé dos anys, aquest és el meu segon programa.

¿Li està agafant gust a la tele?

Sí, perquè l’esport és la meva feina. El que no havia fet mai és d’entrevistador. I m’he sentit molt còmode..

Notícies relacionades

A ‘OT’ va deixar clar que no només era un físic.

És que al principi ‘OT’, programa al qual estic molt agraït i que m’ha donat molt bombo, era molt de fotos, de postureig, que m’encanta, però jo tinc una formació, me l’he pencat molt. Així que tinc ganes de demostrar-ho i enganxar la gent amb l’esport.

Temes:

TV-3