Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: La Pantoja i Julián Muñoz, regal de Reis

La crítica de Monegal: La Pantoja i Julián Muñoz, regal de Reis
2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Molta conya aquest any a la tele: els programes més atrevits han lligat la visita dels Reis Mags amb les ganes que té de tornar el rei emèrit. Deia Marta Flich a ‘Todo es mentira’ (Cuatro) que Joan Carles I pretenia camuflar-se a la cavalcada de Madrid, i tornar a la Zarzuela disfressat de Monarca d’Orient.

Per a vodevils esbojarrats i regis jo prefereixo les majestats llimoneres, tarongeres i tomaqueres que s’han presentat al plató de Tele 5 (‘Sálvame’). La millor, Lydia Lozano, que anava empastifada de betum interpretant la Baltasara, ambaixadora del rei Baltasar. Ben mirat Mediaset és l’imperi televisiu més generós: els empleats que treballen a les seves barbacoes reben sempre bons regals de Reis. Això sí, s’han de rostir cada dia. Cada jornada, socarrimar-se volta i volta. Però l’imperi és potent i els deixa anar uns xecs suculents. Ara mateix la cadena de la Hispània Citerior, Ulterior i Centre de l’imperi del Rei Mag Berlusconi, està anunciant la tornada a les seves pantalles d’Isabel Pantoja. És veritat que porten un any i mig incinerant-la pels platós, però ara li arriba el seu regal de Reis.

Notícies relacionades

No obstant, no serà una tornada plàcida la de la Pantoja. Mentre ella estigui fent postures en un plató, al del costat la complementaran amb un serial documental protagonitzat per Julián Muñoz, qui va ser el Gran Cachuli de Marbella. Ja ha transcendit algun passatge d’aquesta nova i tremenda telesèrie. Pel que sembla diu de la Pantoja, amb un dolor molt intens: «Em va sortir molt cara. Em va deixar d’estimar quan se’m van acabar els diners». ¡Ah! Potser Muñoz hauria d’haver començat la seva relació amb la ‘tonadillera’ dient-li el que li diu Groucho a una bonica dama a la pel·lícula ‘Els germans Marx a l’Oest’: «No pensi malament de mi, senyora. El meu interès per vostè és sexual exclusivament».

La Pantoja en un plató, i Julián Muñoz a l’altre, separats per un biombo de posar i treure, és el regal de Reis de Tele 5 a la seva audiència per al 2022. Algunes ànimes càndides al·leguen a crits que Mediaset no pot fer negocis amb Muñoz, ni exhibir-lo, i menys encara pagar-li un feix de bitllets per ser un delinqüent condemnat per corrupció. ¡Ah! Que ingenus. Desconeixen el que és la batalla per l’audiència. Sense principis. Sense ètica. Sense vergonya.