Guardons de ràdio i televisió

Els Ondas d’ahir i d’avui es donen cita a Montjuïc

Els premiats l’any 2020, que no van poder celebrar la seva gala, i els d’aquest 2021 es reuneixen amb els mitjans abans d’acudir al Teatre Coliseum

Bob Pop, Iñaki Gabilondo, Aitana, Pablo López, Carles Porta, Jedet, Daniela Santiago i el jurat de ‘Masterchef’ han passat pel Palauet Albéniz

Els Ondas d’ahir i d’avui es donen cita a Montjuïc
4
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Palauet Albéniz ha sigut testimoni aquest migdia d’un fet excepcional fins ara: la reunió dels premiats amb els Ondas d’aquesta edició amb els de la del 2020. La d’aquell any que ha generat totes les excepcions. Amb la qual cosa en aquesta trobada ‘intergeneracional’ han parlat amb els mitjans, en l’habitual trobada a Montjuïc previ a la gala d’aquesta nit al Teatre Coliseum, Roberto Leal, Iñaki Gabilondo, Jordi, Évole, Bob Pop, Carles Porta, Pablo López i Aitana, entre d’altres, guardonats tots d’aquest any, però també Jedet i Daniela Santiago, actrius de les sèrie ‘veneno’, i Pepe Rodríguez, Samantha Vallejo-Nájera i Jordi Cruz, jurat de ‘Masterchef’, que l’any passat s’havien quedat sense gala.

Gabilondo, que ha rebut l’Ondas especial, deia que aquest és «el premi de comiat», perquè el 2022 complirà 80 anys i ja va sent hora de retirar-se. «Ja estic fart de mi», deia fent broma, mentre oferia una dada que deia molt de la seva dilatada carrera. «¡Avui m’he adonat, impressionadíssim, que el meu primer Ondas el vaig rebre el novembre del 1969!». A qui li queda molt per retirar-se, i té molt per oferir, és Roberto Leal, el que va ser incombustible presentador d’‘OT, que ara tirunfa a Antena 3 amb ‘Pasapalabra’. «El bonic dels premis és el reconeixement dels companys. Ara només cal pensar a disfrutar-lo. Perquè la gent diu: ara cal seguir. Però també cal disfrutar-lo», comentava.

Un premi per a Pau Donés

Un altre ésser incombustible, malgrat que la seva malaltia el tingui postrat en una cadira de rodes, és Bop Pop, que rebia amb doble orgull l’Ondas per a la seva sèrie d’autor «Maricón perdido». «Aquesta sèrie només em dona alegries. Em sento molt estimat i entès. I feliç perquè les veus que durant moltes anys no s’han escoltat s’escoltin», confessava. Jordi Évole, per la seva banda, deia que recolliria el premi de Pau Donés. Perquè així ho sentia: «És un reconeixement al mateix Pau, perquè en ‘Eso que tú me das’ jo només l’acompanyava», deia el periodista, per al qual aquest és el seu cinquè Ondas.

En canvi, per a Carles Porta, presentador de ‘Crims’, a Catalunya Ràdio, aquest és el primer. I molt esperat: «tota la vida somiant tenir un Ondas, que és un dels màxims guardons de la comunicació, i a sobre m’arriba amb un projecte en què intervé molta gent, a Catalunya Ràdio i en català», valorava. Vicky Luengo també s’alegrava de rebre el seu premi per ‘Antidisturbios’ a la seva terra. «Una sorpresa i feliç de rebre’l a Barcelona», confessava. Álvaro Morte, per la seva banda, semblava tan fugisser com aquest Professor de ‘La Casa de Papel’ que li ha valgut l’Ondas, ja que no se li va veure el pèl. Però la raó era molt diferent de la del seu famós personatge.

El cantant més simpàticPablo López s’ha emportat un Ondas al fenomen musical de l’any, i un altre, extraoficial, a un dels cantants més simpàtics de la història dels Ondas, perquè des del minut 1 es va entremesclar amb els periodistes i parlava i feia broma amb tothom. «A l’assabentar-te del premi, vaig tenir un moment d’incredulitat, que pertany al meu ADN, però em sento honrat. I és un premi compartit amb la gent que ha fet possible els 80 concerts», deia. Aitana, que comparteix amb ell aquest guardó, ha estat més protegida de la premsa, però quan s’ha acostat a ella no ha parat de demostrar que aquells quatre anys d’èxits no li han pujat al cap: «No em sento més que ningú perquè no ho soc», ha assegurat, mentre reconeixia que havia «flipat» amb el premi. I això que en uns dies ha rebut també un MTV i un premi Elle. «Però he de treballar molt, perquè les coses no surten soles», ha advertit.

Representants de l’altra edició

Entre els premiats de la gala del 2020 hi havia Jedet i Daniela Santiago, que mostraven la seva felicitat, entelada per l’anunci de la seva companya de repartiment de ‘Veneno’, Isabel Torres, a la qual el càncer de pulmó que pateix només li dona tan sols dos mesos de vida. «Estic trist per això», deia Jedet amb els ulls amarats en llàgrimes. A ella li dedicarà el premi aquesta nit a la gala, però també a la comunitat ‘trans’ a la qual ella pertany. «Els Javis m’han canviat la vida i ‘Veneno’ ha canviat moltes vides, perquè dona un missatge necessari quan l’extrema dreta està agafant molta força», ha afirmat.

Notícies relacionades

Altres ‘desplaçats’ del 2020 eren els membres del jurat de ‘Masterchef’, Pepe Rodríguez, Samantha Vallejo-Nájera i Jordi Cruz, que per fi tindran gala. «Venir a la gala és bonic, important, però l’important és que et donin el premi», deia Rodríguez. «Rebre’l és una cosa molt bonica», insistia Cruz, recordant que aquest és el segon que s’emporta el programa. «També agraïm el carinyo de la gent que ens estima com si fóssim de la seva família», remarcava Vallejo-Nájera. El reconeixement, i el retrobament, és el que s’ha celebrat avui a Barcelona.