Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: Isabel Díaz Ayuso, reina de ‘El hormiguero’

La crítica de Monegal: Isabel Díaz Ayuso, reina de ‘El hormiguero’
1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Apoteòsic triomf de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, al plató de ‘El hormiguero’ (A3-TV). Pablo Motos li va confeccionar un ‘pack’, un disseny, d’una eficàcia devastadora. El públic assistent al ‘chiquipark’ cridava amb fervor: «¡Presidenta, presidenta!».

A cada resposta, els aplaudiments entusiàstics brollaven imparables. I al concloure la trobada, les dades d’audiència reflectien xifres de rècord: 23,2% de quota de pantalla i més de tres milions i mig d’espectadors. Un resultat colossal, similar a quan ‘El hormiguero’ va rebre Santiago Abascal o José Luis Martínez Almeida. O sigui, que les visites dels polítics de la dreta a Pablo Motos li van divinament. La sessió va ser una delícia. La senyora Ayuso, molt ben conduïda per les preguntes, va ser simpàtica, divertida, ocurrent, sarcàstica fins i tot.

Quan li van preguntar per Pablo Iglesias va contestar: «Continuarà fent el mal en algun altre lloc». Sobre Pedro Sánchez, va dir: «El veig encantat de veure’s. I després... ¡que saps que t’està mentint!». ¡Ah! Com disfrutava el ‘chiquipark’ de ‘El hormiguero’. L’únic moment una mica tens va ser quan se li va preguntar per què no va permetre una investigació sobre l’enorme mortaldat en residències d’avis. Va respondre: «No vull que una comissió els digui a les famílies que el seu familiar es podia haver salvat, perquè això no és cert».

Notícies relacionades

La resta, un espectacle de primera en on Isabel Díaz Ayuso va quedar, més que com una estrella, com una reina. Segurament al seu assessor i conseller, Miguel Ángel Rodríguez, aquella nit li devia sobrevenir un cop d’eufòria davant tan formidable ‘operació hormiguera’. En canvi a Génova potser estaven nerviosos. Sobretot a l’escoltar-li dir: «A mi les urnes em donen més llibertat que els despatxos [..] Les llistes del partit les fan molts, i el candidat... allà, a mirar». ¡Ahh! Quina andanada més bonica: cansada de només mirar, ara les llistes les vol fer ella. Així es controlen els partits, efectivament, sí senyora.

A aquella mateixa hora, a l’altra cadena de l’imperi Atresmedia, Wyoming i Dani Mateo també parlaven d’ella. Però d’una altra manera. Amb picant burla. «¡Com intenten dissimular la crisi Ayuso i Almeida!», exclamaven amb escumosa conya. ¡Ahh! Que interessant i disfrutable seria que la senyora Ayuso també anés ‘a divertir-se’ el plató de ‘El intermedio’.