Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: El millor gabinet defensor de la ‘Pujol’s family’

La crítica de Monegal: El millor gabinet defensor de la ‘Pujol’s family’
1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

És admirable com ha acollit i impulsat TV-3 una nota, un comunicat d’aquest dilluns, dels advocats defensors de la ‘Pujol’s family’. En el ‘TN migdia’, també en el ‘TN vespre’ –allà ho van destacar fins i tot en el sumari d’entrada o selecció de notícies més principals–, en el ‘Tot és mou’... ¡Ah! Amb quina il·lusió ha fet TV-3 la tasca d’altaveu o representació d’aquest gabinet de lletrats defensors.

Ens explicaven que «les defenses contradiuen ¡un per un! els delictes que els atribueix l’acusació» i que totes aquestes importants quantitats monetàries que els han detectat són d’origen totalment legal: «És la deixa de l’avi Florenci que el primogènit de la família va saber invertir fent créixer aquests diners fins a aconseguir més de 1.000 milions en total». Home, dit així, s’ha de reconèixer al primogènit una sagacitat inversora colossal. Però televisivament parlant, que és el que concerneix a aquesta columna, ha sigut molt meritòria la tasca de TV-3 propulsant el comunicat.

Notícies relacionades

No ha sigut la simple lectura d’una nota que ha enviat la part defensora. Ha sigut un vibrant, esplèndid i vehement relat, amb generós minutatge, acompanyat i reforçat amb peces de vídeo afegides, del 2014 i el 2015 al Parlament, o sigui, ressaltant la versió dels mateixos encausats combinada amb la dels seus advocats. Aquest tipus de treballs TV-3 els broda. Aconsegueixen veritables filigranes que impacten en l’audiència i ens persuadeixen de la bondat dels processats. Com a mètode de suggestió televisiva és insuperable: el gabinet de TV-3, i el dels advocats defensors, treballant agermanats, aconsegueixen transformar-nos en domèstic tribunal que dicta veredicte des de casa. I tot això –i té un mèrit bàrbar– abans fins i tot que el judici de veritat hagi començat.

Aquests dies la ‘Pujol’s family’ també ha sigut notícia per un altre assumpte similar: han aparegut en els ‘Pandora papers’ com a titulars de comptes en paradisos fiscals. La Sexta ha informat que van ingressar set milions d’euros en efectiu en diversos comptes a Andorra vinculats a societats ‘offshore’ de Panamà, segons la investigació del Consorci Internacional de Periodistes. Però aquesta informació a TV-3 no li ha interessat tant. Només van donar exactament 38 segons amagats dins del ‘TN migdia’ de dissabte. En el ‘TN vespre’ ni això. Res.