Última temporada

Ana Pastor viatja per l’Espanya de la convulsa última dècada en ‘¿Dónde estabas entonces?’

El programa de La Sexta recull el naixement del 15-M, l’escàndol del Rei a Botswana i els atemptats gihadistes de Barcelona i Cambrils, entre altres temes

En els nous capítols, a més dels testimonis de persones anònimes, es comptarà amb els de personatges com Rapahel, David Broncano, Rozalén i Garbiñe Muguruza

Ana Pastor viatja per l’Espanya de la convulsa última dècada en ‘¿Dónde estabas entonces?’
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

‘¿Dónde estabas entonces?’, el programa de La Sexta en el qual Ana Pastor (‘El objetivo’) fa un recorregut per les últimes dècades de la història espanyola des de 1970 arriba al seu final amb una temporada que s’estrena aquest diumenge, 17 (22.30). Els anys en què se centren aquests últims programes són del 2011 al 2020, una època convulsa i plena de canvis, en els quals Espanya es va reiventar.

En el programa s’analitzarà el naixement del moviment 15-M, l’arribada al Govern de Mariano Rajoy; les retallades degudes a la crisi i les mobilitzacions, la desaparició d’ETA, l’escàndol del rei Joan Carles I a Botswana i l’esclat del cas Nóos, a més de grans assoliments de l’esport espanyol com la tercera Eurocopa, el segon Mundial de Bàsquet, la cinquena i sisena Copa Davis i ors històrics en els Jocs Olímpics de Londres i Rio.

Alegries i tragèdies

També van ser els anys en què Shakira i Gerard Piqué van iniciar el seu idil·li, Cecilia va posar el poble de Borja al mapa després de la seva restauració de l’eccehomo, el ritme del ‘Gangnam Style’ va fer ballar tothom i el món es va tornar boig pensant que l’any 2012 seria el de l’Apocalipsi final.

I en aquesta dècada es va produir la desaparició del bipartidisme amb la irrupció de Podem i Ciutadans i de l’envit final del procés a Catalunya, de l’auge dels nacionalismes identitaris i de l’extrema dreta. De l’abdicació del rei Joan Carles I i la proclamació del seu fill Felip VI. Del #YoSíTeCreo i del tsunami morat que va inundar els carrers per escombrar les ‘manades’. 

Així mateix, han sigut anys tràgics al nostre país, que ha patit els atemptats gihadistes de la Rambla, a Barcelona, i Cambrils i en els quals es van produir l’accident de l’Alvia a Angrois, la mort de cinc joves durant les festes de Halloween al Madrid Arena i el terratrèmol de Lorca.

L’inesperat 2020

Tot i que el colofó d’aquesta dècada, i que servirà com a colofó del programa, és l’any 2020, tan colpidor com inesperat. I que va canviar el curs de la història del nostre país i del món sencer. O sigui que al capítol final es farà un homenatge a tots aquells que han arriscat la seva vida per salvar les de la resta de la població durant la pandèmia de la Covid-19.

Notícies relacionades

En aquesta temporada, a més de la persones anònimes, que és la marca del programa, s’ha recollit també els testimonis de personatges coneguts per tots que donaran el seu testimoni, com Raphael, Rudy Fernández, Garbiñe Muguruza, els germans Roca, Amaya Valdemoro, David Broncano, Rozalén, Juan Lebrón, David Ferrer, Ruth Beitia, Teresa Perales i Pepe de Lucía.

El programa s’acomiada amb la mirada posada en el futur. ¿Hi haurà el 2031 una nova temporada que analitzi aquesta dècada que encara està per escriure?