Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: Laurence fascinada i al servei de Joan Carles

La crítica de Monegal: Laurence fascinada i al servei de Joan Carles
2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Ens estava venent Risto Mejide a ‘Todo es verdad’ (Cuatro) que havien aconseguit la primera entrevista, la primera conversa, amb el rei emèrit Joan Carles des que va marxar a Abu Dhabi. Era la gran exclusiva de la nit. La va fer créixer de valent. Va arribar el moment i vam veure en primer pla un mòbil a les mans d’un periodista francès, en un carrer de París, trucant a Juan Carlos.

Notícies relacionades

I vam sentir aquestes paraules subtitulades al castellà: «Bonjour Joan Carles / Bonjour, digui / ¿Em sent bé? / Sí. ¿Qui és? / Soc periodista / ¡Ah! No tinc res a dir / Voldria saber com està, ¿es troba bé? / No tinc res a dir, però importa poc / ¿Es troba bé?» I aquí es va acabar tot. Risto va dir: «Bé, ha sigut una conversa curta». I els seus contertulians ressaltaven el valor de l’expressió de l’emèrit quan va dir «Importa poc»: van considerar que era la trista constatació que se sent abandonat. Home, han sigut 25 segons de conversa, o sigui que Risto no ha mentit quan deia que havien aconseguit parlar amb Joan Carles. Però la veritat és que això no ha passat de simulacre. ¡Ah! Cada un maneja les seves ‘exclusives’ com pot, això també és veritat.

A mi m’han interessat més els passatges que en el programa han dedicat a l’escriptora Laurence Debray, que acaba de presentar a París el llibre ‘Mon Roi déchu’ (El meu Rei caigut), unes pintoresques impressions parlant amb Joan Carles. Ens n’han traduït alguns dels passatges. Sorprenguin-se: «Estic desconcertada, el meu heroi ara no viu en un palau, sinó en un lloc discret [...] Autoritat i bondat conformen el seu encant [...] Té riure de nen, franc, dolç, i les mans fines com sempre» i així tota l’estona. Iñaki Anasagasti advertia: «És una novel·leta de Corín Tellado». Aquesta escriptora, Laurence, filla de Régis Debray, és un cas singular. Explica ella mateixa que ja de joveneta tenia un pòster de Joan Carles a la capçalera del seu llit. És el seu ídol des de la seva més tendra infància. Va assegurar Ernesto Ekaizer a l’últim ‘FAQS’ (TV-3) que Laurence i Joan Carles havien tingut «relacions íntimes». En qualsevol cas el to de l’escriptora és de pura fascinació pel personatge. El llibre es publica amb el plàcet i permís exprés de Joan Carles. O sigui, sembla un rentat d’imatge. Potser amb vista a una imminent tornada a Espanya. Per Nadal.