Als 57 anys

Mor Willie Garson, l’amic de Carrie a ‘Sexe a Nova York’

L’intèrpret ja havia gravat les seves escenes per a la preqüela de la sèrie, ‘And just like that...

Mor Willie Garson, l’amic de Carrie a ‘Sexe a Nova York’

EFE / JASON SZENES

2
Es llegeix en minuts

L’actor Willie Garson, conegut pel seu paper de Stanford Blatch a la sèrie ‘Sexe a Nova York’, ha mort aquest dilluns als 57 anys. L’intèrpret donava vida a l’amic íntim i homosexual de la Carrie, la protagonista de la ficció.

El seu fill, Nathen Garson, va confirmar la mort al seu perfil d’Instagram: «T’estimo molt, papa. Descansa en pau, estic orgullós que compartissis totes les meves aventures amb mi i de tot el que vas aconseguir. [...] Sempre vas ser la persona més forta, divertida i intel·ligent que he conegut», va assegurar.

La plataforma HBO també va dedicar unes paraules a l’actor, que poc abans de la mort va estar treballant en el rodatge de la sèrie ’And just like that...’ , que servirà de preqüela de la popular ‘Sexe a Nova York’.

Sis temporades

Entre 1998 i 2004, Garson va formar part del repartiment de la popular sèrie durant les sis temporades, amb Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon, Kristin Davis i Kim Cattrall.

El seu personatge, un amic íntim de la Carrie, es va convertir en un dels favorits del públic, i va anar prenent importància al llarg de la sèrie fins a protagonitzar la seva pròpia línia argumental a través d’una història amb el ballarí de Broadway Marcus Adente.

«Willie Garson era en vida, com a la pantalla, un amic devot i una llum brillant per a tothom. [...] Va crear un dels personatges més estimats d’HBO i va ser membre de la nostra família durant gairebé vint-i-cinc anys. Ens entristeix profundament assabentar-nos de la seva mort», va indicar el canal HBO en un comunicat.

Malalt de càncer

El productor de ‘Sexe a Nova York’ Michael Patrick King va afegir: «El seu esperit i dedicació al seu ofici van estar presents tots els dies en el rodatge d’’And just like that...’. Ell va ser allà, donant-nos-ho tot fins i tot quan estava malalt».

Notícies relacionades

Es desconeix la causa exacta de la mort, tot i que Garson va rebre tractament de càncer els últims anys.

Garson també va treballar a ‘White collar’, ‘NYPD Blue’ i ‘Hawaii 5.0’, però el seu paper estrella va ser ‘Sexe a Nova York’, una producció que va triomfar entre el públic i la crítica: es va emportar tres Globus d’Or i un Emmy a la millor sèrie de comèdia o musical, i va convertir en una estrella mundial Sarah Jessica Parker, amiga de Garner a la vida real.