On podeu veure els Jocs Olímpics

TVE i Eurosport recorren a esportistes per a la cobertura dels Jocs Olímpics de Tòquio per televisió

La cadena pública, que dedicarà a la cita 400 hores de programació, compta amb figures de l’esport espanyol que sumen 27 medalles olímpiques

TVE i Eurosport recorren a esportistes per a la cobertura dels Jocs Olímpics de Tòquio per televisió

EFE / KIMIMASA MAYAMA

3
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

¿Qui millor que un esportista per comentar uns Jocs Olímpics? Això és el que deuen haver pensat a RTVE i Eurosport a l’hora d’escollir l’equip que cobrirà els Jocs Olímpics de Tòquio 2020, posposats un any per la pandèmia i que es posen a rodar aquest divendres 23 de juliol. Tant l’ens públic com la cadena de pagament (disponible a Movistar+) recorren a exmedallistes i a grans figures de l’esport espanyol per acompanyar els periodistes que cobriran les competicions que es podran veure en la gran cita olímpica (amb cinc disciplines noves: karate, surf, ‘skateboarding’, escalada i beisbol).

La cobertura de RTVE inclou 400 hores de programació a TVE-1, Teledeporte i la nova plataforma digital RTVE Play, amb les proves més destacades, tota la participació espanyola i les cerimònies d’obertura (aquest divendres, de 13.00 a 16.30, amb una de prèvia a les 12.00) i clausura. La 1 oferirà 15 hores diàries de competicions en directe: d’1.00 a 9.00 hores, de la mà de Fe López i Alberto Freile; de 9.00 a 15.00, amb Marcos López des de Tòquio, igual que Lourdes García Campos per a la informació del ‘Telediario’; un resum de 16.00 a 16.45 a ‘Tokio en Juegos’, amb Rosana Romero i Roi Groba, i amb Arsenio Cañada al ‘Telediario 2’. Fins i tot ‘España directo’ (19.30) viatjarà per tot el país per explicar les històries personals dels nostres olímpics.

Proves en directe i en diferit

Al seu canal temàtic Teledeporte la cobertura serà ‘non stop’. Les competicions es podran seguir de 9.00 a 16.00, amb David Figueira, i hi haurà un magazín (de 20.00 a 1.00) presentat per Marc Martín i Montse Busquets. A més, cada dia TVE-1 i Teledeporte connectaran amb la seu del Comitè Olímpic Espanyol a Madrid, de la mà de Sergio Sauca i Jesús Álvarez.

I a la nova plataforma de vídeos sota demanda i directes rtve.es/play l’usuari podrà disfrutar gratuïtament de 400 hores de competicions. Fins a cinc senyals simultanis en directe que permetran veure l’esport que prefereixi en cada moment, a més de poder recuperar proves completes i entrevistes. I si la competició ja ha començat, podrà rebobinar-la.

De Pedro Delgado a Gemma Mengual

Acompanyant els 20 periodistes especialitzats en les narracions de cada una de les disciplines hi haurà un equip de comentaristes tècnics que sumen 27 medalles olímpiques: Pedro Delgado, Albert ‘Chapi’ Ferrer, Almudena Cid, Gervasio Deferr, David Cal, Gemma Mengual, Javier Soriano, Dani Ballart, Angelines García, Juan Carlos Higuero, Marta Fernández, Alberto Urdiales, Eli Pinedo, María Vasco, Joel González, Berni Rodríguez, Ángela Pumariega, Mati Ortiz, Santi Freixa, Erika Villaécija, Maialen García, Adrián Corrales, Carles Castillejo, Juan Martínez, Victoria Cid, Alberto Benito, Salvador Melia, Dani Muñoz de la Nava, Yosua Fernández, Adriana Zwank, Pedro Oriol, Laia Talarn, Almudena Muñoz, David Barquero, Antonio Serrat, Dani Márquez i Amaranta Fernández, entre d’altres.

Notícies relacionades

Eurosport també es bolca en els Jocs Olímpics amb més de 800 hores d’esport. A més de l’extensa programació olímpica a Eurosport 1 i Eurosport 2, oferirà a Movistar+ set nous canals temàtics amb proves en directe i diferit: Eurosport 3, amb tennis, tennis de taula, bàdminton i golf; Eurosport 4, amb gimnàstica rítmica i artística, natació sincronitzada i salts de trampolí; Eurosport 5, amb futbol, hoquei, rugbi i beisbol, Eurosport 6, amb bàsquet; Eurosport 7, amb judo, taekwondo, lluita, boxa i karate; Eurosport 8, amb handbol, i Eurosport 9, amb voleibol. S’hi suma el canal Eurosport 4K amb fins a 200 hores dels millors esdeveniments dels Jocs Olímpics en Ultra Alta Definició.

En el seu equip de comentaristes figuren esportistes com ara Àlex Corretja, Alberto Contador, José Javier Hombrados, Chus Rosa, Ángel ‘el Pájaro’ Rodríguez, Anabel Medina, Chema Martínez, Macarena Aguilar, Alejandra Quereda, Javier Hernanz, Rafa Pascual, María Peláez i Sandra Riquelme, entre d’altres.