Nous alumnes

‘Élite’ puja la temperatura a Netflix amb una quarta temporada més descarada

«No hem fet fora ningú. Se n’han anat ells», afirma el seu creador, Carlos Montero, sobre les baixes

‘Élite’ puja la temperatura a Netflix amb una quarta temporada més descarada

NETFLIX / NIETE

3
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Si hi ha una sèrie espanyola que ha sabut guanyar-se el públic adolescent en els últims anys és ‘Élite’. El seu explosiu ‘cocktail’ de suspens, ambició i sexe en un institut pijo l’ha convertit en un dels productes ‘made in Spain’ més exportables de Netflix, coronant els seus joves protagonistes com a ídols de la nova generació ‘teen’. Però després de tres temporades d’èxit, la ficció reclamava un canvi per no continuar estirant el xiclet amb històries repetitives d’uns alumnes que, després de tantes morts i intrigues, ja ho havien vist de tot sense haver superat ni tan sols la majoria d’edat. ¿I què millor que un grapat de cares noves per tornar a caldejar l’ambient en el ja per si mateix polvorí de Las Encinas?

La quarta temporada d’‘Élite’ arriba aquest divendres 18 de juny a Netflix amb importants baixes en l’alumnat (Ester Expósito, Danna Paola, Mina El Hammani, Álvaro Rico, Jorge López), tot i que amb un explosiu nou clan que posarà potes enlaire l’institut després d’haver-se tancat el cas de l’assassinat del Polo. «El gran repte era trobar l’equilibri entre els personatges nous i els veterans», reflexiona Carlos Montero, el creador de la sèrie. «Si en la primera temporada el xoc venia de tres nois becats i pobres que arribaven a un món de rics, aquí els que arriben són més rics que els rics. Ara del que parlem és del privilegi, de com aquests nanos que ho tenen tot en volen més», explica el guionista i director de títols com ‘El desorden que dejas’ i ‘Física o Química’, que deixa clar que els actors que no continuen va ser per decisió pròpia: «No hem fet fora ningú. Se n’han anat ells», assegura.

La família que desestabilitzarà el centre està encapçalada pel nou director, Benjamín (Diego Martín), i els seus tres díscols fills: Ari (Carla Díaz), «una noia competitiva, perfeccionista i amb un punt elitista»; Mencía (Martina Cariddi), «amb una cuirassa de tia dura que és de mentida» que farà que saltin espurnes amb la Rebeca (Claudia Salas), i el Patrick (Manu Ríos), «que ve disposat a donar guerra» i que s’entremetrà en la relació de l’Ander (Arón Piper) i l’Omar (Omar Ayuso), segons els defineixen els seus propis intèrprets. L’altre fitxatge és l’aristòcrata Philip (Pol Granch) i, a nivell creatiu, Jaime Vaca, que s’ha afegit a la producció després de la sortida d’un dels creadors originals, Darío Madrona.

Notícies relacionades

Les escenes picants continuaran sent molt presents en la quarta temporada, «més descarada fins i tot que les anteriors», segons Montero, i plena d’excessos. Tampoc faltarà la subtrama de crim, obrint la història al primer capítol amb un ‘flash forward’. «Oscar Wilde ja deia que en aquesta vida tot té a veure amb el sexe. I l’adolescència, si es diferencia en alguna cosa de la infància, és perquè apareix el sexe i canvia les regles del joc», es justifica. No obstant, tot i que ‘Élite’ sigui tan desinhibida a l’hora d’abordar aquestes seqüències, no considera que sigui una sèrie «que naixés per provocar, tot i que provoqui». «Jo tracto els temes d’una manera frontal i sé que això crearà alguna polèmica», reconeix aquest creador que ha sabut enganxar adolescents de diferents generacions amb títols com ‘Al salir de clase’ i ‘Física o Química’.

¿El seu secret? «Jo crec que és tractar els joves com a adults, no amb condescendència ni estar sempre advertint-los o donant-los consells. A mi, per exemple, no m’agraden les sèries en les quals es veu clarament la lliçó que l’autor vol donar. A més, crec que els nanos ho capten de seguida», remarca Montero, immers ja en un altre projecte per a Netflix, el ‘thriller’ fantàstic i de terror ‘Feira’, així com en el rodatge d’una cinquena temporada d’‘Élite’. «Si la quarta funciona, hi haurà ‘Élite’ per a estona», augura.

Temes:

Netflix Sèries