TU I JO SOM TRES

Quina meravella, Sanchis carinyós amb Illa

TELEVISION Ferran Monegal foto Illa saluda a Sanchis entrant a TV-3

TELEVISION Ferran Monegal foto Illa saluda a Sanchis entrant a TV-3

2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Que bonic. Quina bellesa. Em punxen i no trec ni gota d’hemoglobina. L’entrevista de Vicent Sanchis (TV-3) al cap de l’oposició Salvador Illa ha sigut un inesperat prodigi. Amable, rialler, en absolut crispat, dúctil, respectuós, carinyós fins i tot, ¡ah!, l’encara director de TV-3 ens ha deixat estupefactes.

Ja li vaig notar gestos molt afectuosos quan van passar en el ‘Telenotícies vespre’ l’arribada d’Illa a TV-3. Malgrat les mascaretes vam advertir en Sanchis una dolçor. Semblava que havia pres un combinat de til·la i marialluïsa, que calma molt els espasmes agressius. Aquesta meravella allà insinuada, es va concretar àmpliament en l’entrevista. En el tema del govern a l’ombra o alternatiu, per exemple, en aquest ‘shadow control’ que Illa anuncia, esperàvem que Sanchis mossegués molt. No va ser així. «¿Serà més efectista que eficient?» li va preguntar amb la boca petita. Illa va contestar: «Serà eficient, no ho dubti». I Sanchís, com una malva, va passar a una altra pregunta. Fins i tot quan li va plantejar –no es va poder reprimir– «¿Què passa amb la gent que se’n va anar a l’exili? ¡El president Puigdemont! ¡No es parla d’indults!», després de formular la pregunta i escoltar la resposta d’Illa («No m’agrada utilitzar en aquests casos el terme ‘exili’. Amb tots els respectes li diré que en la vida s’ha de ser responsable dels nostres actes i assumir les seves conseqüències») quan va escoltar la resposta, els deia, Sanchís es va embeinar qualsevol repregunta. 

Notícies relacionades

Davant aquest colossal canvi de registre de Sanchis, només tinc un però, i és per a Illa. No li retrec la seva habitual elegància discursiva, serietat, i absència d’exabruptes. Al contrari. Però quan van abordar la refundació de TV-3, Illa no va entrar a fons en l’assumpte. No dic a degolla, que no és el seu estil, però tenint davant l’activista que ha transformat TV-3 a la tele privada de Waterloo i les seves fantasmagories, tenint-lo ‘face to face’, els deia, podia haver-li tret els colors una miqueta. En cas que això fos possible.

Aquesta suavíssima entrevista a Illa (més la respectuosíssima de Ricard Ustrell a Miquel Iceta aquest matí a ‘Planta baixa’) demostra que a Sant Joan Despí comença un nou paradigma. No hi ha problema: hi ha tota mena de disfresses en els fons d’armari del vestidor. Deia Rocío Durcal en un dels seus boleros més famosos: «Cómo han cambiado las cosas, las vueltas que da la vida». I a TV-3, ja ho veuran, rapidíssim.