D’‘Élite’ al segle XIX

Miguel Bernardeau apareixerà a ‘1899’, la nova sèrie dels creadors de ‘Dark’

La ficció d’època és una història de misteri sobre uns immigrants europeus que viatgen a Amèrica

Miguel Bernardeau apareixerà a ‘1899’, la nova sèrie dels creadors de ‘Dark’

JuanJo Martin

2
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Miguel Bernardeau segueix en ratxa. L’actor d’‘Élite’ no només està a punt d’estrenar la quarta temporada de l’exitosa sèrie juvenil de Netflix (serà el pròxim 18 de juny), sinó que serà un dels intèrprets que apareixeran a ‘1899’, la nova ficció dels creadors de ‘Dark’, també per a la mateixa plataforma de ‘streaming’.

En el seu nou projecte televisiu, la productora alemanya Dark Ways (dirigida per Jantje Friese i Baran bo Odar) tornarà a proposar una història de misteri, aquesta vegada, capitanejada per un elenc internacional. A més del fill d’Ana Duato, en el repartiment figuraran actors com Emily Beecham, Aneurin Barnard, Andreas Pietschmann, Maciej Musial, Lucas Lynggaard Tønnesen, Rosalie Craig, Clara Rosager, Maria Erwolter, Yann Gael, Mathilde Ollivier, José Pimentão, Isabella Wei, Gabby Wong, Jonas Bloquet, Fflyn Edwards, Alexandre Willaume i Anton Lesser.

De fet, l’objectiu és que ‘1899’ es converteixi en una sèrie veritablement multilingüe, en què cada personatge parlarà en la seva llengua materna, tal com se sent en l’inquietant primer ‘teaser’ llançat avui per Netflix. A les imatges, es veu a la llunyania un barco enmig de la boira, mentre se senten veus i crits en diferents idiomes.

Viatge a Amèrica

La trama de ‘1899’ ja justifica la contractació d’actors de diferents nacionalitats, perquè la història gira al voltant d’un grup d’immigrants de diferents nacionalitats del Vell Continent que, a finals del segle XIX, viatgen amb barco rumb a Amèrica. Però en alta mar topen amb una altra embarcació d’immigrants a la deriva, que convertirà el seu viatge cap a la terra promesa en un malson i que connectarà amb el passat de cada un. La història estarà composta de vuit episodis d’una hora de durada cada un.

«‘1899’ és una sèrie veritablement europea, amb personatges de diferents països que parlen en la seva llengua natal. Ens sentim molt afortunats d’haver trobat un repartiment tan meravellós, que ve de tot arreu del món per embarcar-se en aquest viatge tan emocionant amb nosaltres», ha comentat la productora i ‘showrunner’ Jantje Friese.

‘Set’ de rodatge virtual

La gravació d’aquest drama històric es desenvoluparà en un ‘set’ de rodatge virtual construït a mida als afores de Berlín. Es tracta de l’estudi de tecnologia led més gran d’aquest tipus a Europa, un estudi que permet capturar una quantitat significativa de plans amb complexos efectes visuals a partir de decorats i localitzacions virtuals creats amb tecnologia habitual als videojocs.

Notícies relacionades

Per a la seva nova producció, els creadors de ‘Dark’ han recorregut a part de l’equip tècnic que va estar darrere de la famosa sèrie de Netflix de viatges en el temps. Així, repeteixen el director de fotografia Nikolaus Summerer, l’escenògraf Udo Kramer i el compositor Ben Frost.  

A més d’‘Élite’ i ‘1899’, Bernardeau té pendent d’estrenar ‘Playa negra’, una sèrie de vuit capítols rodada a Lanzarote en què interpreta un noi que busca el seu pare i s’uneix a un grup de surfistes.

Temes:

Netflix Sèries