TU I JO SOM TRES

TV-3 es prepara per predicar a Mart

2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

El llançament a l’espai del nanosatèl·lit Enxaneta ha produït a TV-3 una alegria molt comprensible. Hi havia molta emoció en els Telenotícies de dilluns.

Mentre s’elevava el vistós coet Soiuz ens explicaven que allà dins es transportava un enginy genuïnament català. Dit així, sense completar la informació, als ignorants com jo ens va entrar un orgull molt bonic. Crèiem que els russos havien preparat el seu coet per al nostrat Enxaneta en exclusiva.

Després, veient altres cadenes, ens assabentem que el Soiuz portava un embarcament múltiple. Transportava també 37 nanosatèl·lits més, del Brasil, Itàlia, el Japó... fins i tot de Corea del Sud. Home, ben mirat, que formi part d’un transport col·lectiu no li resta cap mèrit a l’Enxaneta. Al contrari. Segons el meu parer li dona més prestigi. No desdiu, ni de bon tros, aquest lema tan gloriós que ha encunyat la Generalitat, Catalunya és posa en òrbita! i que el TN ens va ensenyar brodat a la visera d’una gorra al CosmoCaixa.

Però TV-3 és així. Tot li sembla poc i sempre li dona una maneta de pintura a la informació perquè quedi acolorida al seu gust. Això és com quan l’altre dia, a la presa de possessió de Laura Borràs, al TN vespre ens deien: «Existeix el dubte de què passaria si se li obre judici pel seu cas de presumpta mala praxi...». ¡Ahh! No em diguin que no és deliciós utilitzar l’expressió mala praxi per evitar dir presumpta prevaricació, frau, malversació i falsedat documental, que és el que diu textualment la investigació del Tribunal Suprem.

Notícies relacionades

Tornant al tema de la Catalunya es posa en òrbita, a mi m’ha semblat que on hi va haver més excitació va ser al TN migdia de dilluns. I no només per allò de l’Enxaneta. Va ser sobretot quan, davant una bonica imatge del planeta Mart, ens deien que els Emirats Àrabs Units estan molt interessats a anar-hi. ¡Ah! Aquesta possibilitat marciana els subjuga. Fins i tot van desplaçar expressament a Dubai el meu molt apreciat Albert Elfa, perquè fes una crònica in situ de la possibilitat de colonitzar Mart de seguida.

Jo estic convençut que Vicent Sanchis, davant els canvis de consignes que s’acosten, ha decidit transformar-se en astronauta, obrir seu de TV-3 a Mart i predicar el procés allà. Tindrà èxit. El poble marcià segurament no sap res de Catalunya. O sigui que en un pim-pam els pot construir un relat que deixarà flipant els marcianets.