Totes les estrenes i tornades

Les 9 sèries que no et pots perdre al març

La frenètica ‘Sky rojo’, ‘Falcon y Soldado de Invierno’ i ‘Libertad’ són els títols destacats

Les 9 sèries que no et pots perdre al març
11
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La ficció espanyola continua trepitjant amb força aquest març del 2021 i està entre el més destacat del mes a les plataformes. A Netflix, amb l’acció adrenalínica de l’‘Sky rojo’ d’Álex Pina (el creador de ‘La casa de papel’); a Disney+, amb la comèdia romàntica ‘Besos al aire’, amb Paco León d’infermer durant la pandèmia; Movistar+, amb l’experiment de ‘peliserie’ de la ‘Libertad’ d’Enrique Urbizu; Amazon Prime Video amb la translació a la pantalla del ‘best-seller’ de María Dueñas ’La templanza’, i Atresplayer Premium, amb el drama d’‘Alba’.

GENERA+ION

Dia 11. HBO

La sèrie d’adolescents cridada a ser la ‘Sex education’ d’HBO, amb un toc més ‘light’ que l’explícita ‘Euphoria’. Creada per Zelda i Daniel Barnz i produïda per Lena Dunham (‘Girls’), és el viatge iniciàtic d’un grup d’estudiants de secundària a través del sexe, les relacions, l’amistat i la família. Al trencar tabús en la seva exploració de la sexualitat, xocaran amb la comunitat conservadora a la qual pertanyen. Aposta per capítols de només mitja hora.

THE ONE


Dia 12. Netflix

En el futur distòpic que presenta aquesta sèrie basada en la novel·la homònima de John Marrs ja no tenen sentit les cites a cegues ni programes com ‘First dates’. La millor opció per trobar semblant és una anàlisi de l’ADN que determina qui és la teva meitat. Creada per l’artífex de la gamberra ‘Misfits’ (Howard Overman), compta amb l’actriu i model barcelonina Jana Pérez (‘Fariña’) com una de les seves protagonistes.

QUE VIENE EL LOBO


Dia 16. Movistar Seriesmanía.

Minisèrie de vuit episodis que ha arrasat en els premis Robert, els guardons de la televisió danesa: millor drama, actriu, actor, actriu de repartiment i actor de repartiment. Juga amb els dubtes que planteja un suposat cas de violència domèstica denunciat per una nena de 14 anys. ¿Però la noia diu la veritat o s’ho ha inventat tot en una arrencada de rebel·lia adolescent, com asseguren els seus pares? La història canvia segons quin personatge l’expliqui.

FALCON Y EL SOLDADO DE INVIERNO


Dia 19. Disney+

La plataforma continua explotant l’Univers Cinematogràfic de Marvel (MCU), que tan bé li està funcionant amb ‘Bruja Escarlata y Visión’. Ara, els protagonistes d’aquesta sèrie de sis episodis són els personatges que es van proclamar hereus del Capità Amèrica al final de ‘Vengadores: Endgame’: Sam Wilson, Falcon (Anthony Mackie), i Bucky Barnes, El Soldado de Invierno (Sebastian Stan). El malvat de la funció és un vell conegut dels Venjadors: el Baró Zemo (l’hispanoalemany Daniel Brühl), l’home que va aconseguir enfrontar el Capità Amèrica i Iron Man, i també apareixerà Sharon Carter (Emily VanCamp, Revenge) com a Sharon Carter, la neboda de la nòvia del superheroi. 

SKY ROJO


Dia 19. Netflix

Álex Pina i Esther Martínez Lobato, creadors d’èxits com ‘La casa de papel’, són darrere d’aquesta desbordant aventura ‘pulp’ plena d’acció, violència, persecucions i sexe amb un tema de fons delicat: el tràfic de dones. Els protagonistes són tres prostitutes (Verónica Sánchez, Lali Espósito i Yany Prado) que fugen de l’amo del club on treballaven, el perillós Romero (Asier Etxeandia). Els seus sequaços (Miguel Ángel Silvestre i Enric Auquer) emprenen una frenètica carrera darrere d’elles plena de situacions trasbalsadores.

LIBERTAD


Dia 26. Movistar+

Una història de bandolers a l’Espanya del segle XIX servida per Enrique Urbizu (‘Gigantes’, ‘No habrá paz para los malvados’) i amb un plantejament original: s’estrena simultàniament en el cine, com una pel·lícula de 135 minuts, i a Movistar, com una sèrie de cinc episodis de 50 minuts, que estarà disponible completa sota demanda. Bebe, Isak Férriz, Xabier Deive, Jorge Suquet, Sofía Oria i el jove Jason Fernández encapçalen un repartiment que també compta amb la col·laboració de Pedro Casablanc i Luis Callejo.

LA TEMPLANZA


Dia 26. Amazon Prime Video

Drama romàntic de 10 episodis basat en l’exitosa novel·la de María Dueñas (‘El temps entre costures’). Ambientada a finals del segle XIX, proposa un viatge per les tumultuoses comunitats mineres de Mèxic, els elegants salons de la més exclusiva societat londinenca, la Cuba del tràfic d’esclaus i un lluminós Jerez on que es trobaven els cellers més importants del món. Els protagonistes són Soledad Montalvo (Leonor Watling) i Mauro Larrea (Rafael Novoa), una dona i un home fets a si mateixos. L’elenc es completa amb més de 130 actors internacionals, entre els quals també figuren Emilio Gutiérrez Caba, Juana Acosta i Esmeralda Pimentel.

BESOS AL AIRE

Dia 26. Star (Disney+)

La primera sèrie espanyola de la plataforma (produïda per Mediaset i amb només dos episodis) és una comèdia romàntica que narra vuit històries creuades amb el confinament com a teló de fons i l’amor com a gran protagonista. Paco León fa d’infermer enamoradís que, durant la pandèmia, es proposa convertir-se en una mena de Cyrano modern i posar en contacte els pacients amb les seves famílies. Una perfeccionista doctora (Leonor Watling) es creuarà en el seu camí.

ALBA


Atresplayer Premium. Data per determinar

Adaptació espanyola de l’exitossa sèrie turca ‘Fatmagül’, protagonitzada per Elena Rivera (‘Cuéntame’, ‘Inés del alma mía’). Interpreta una jove víctima d’una violació múltiple que lluitarà contra la poderosa família dels seus agressors per fer justícia. Eric Masip, Álvaro Rico, Adriana Ozores, Pol Hermoso, Jason Fernández, Beatriz Segura, Miquel Fernández, Ana Wagner, Tito Valverde i Pepa Gracia formen part del repartiment.

ALTRES ESTRENES I TORNADES

THE WALKING DEAD. Dia 1. Fox. Estrena de sis nous episodis de la temporada 10. Els supervivents intentaran tirar endavant després de la destrucció que van deixar al seu pas els murmuradors. Però tots aquells anys lluitant pesen sobre les seves espatlles i sorgeixen els traumes del passat, que treuen a la llum les seves facetes més vulnerables. Una de les que viu aquesta experiència és la Maggie (Lauren Cohan), que té una història que incumbeix Negan (Jeffrey Dean Morgan), però que no està preparada per compartir, fins i tot quan el seu passat li passa factura. Per a súmmum, alguns dels personatges seran capturats per uns soldats. Entre els fitxatges d’aquests sis episodis hi ha Robert Patrick (‘Terminador 2’, ‘Perry Mason’, ‘Scorpion’) com a Mays; Hilarie Burton Morgan (‘One Tree Hill’, ‘Ladrón de guante blanco’) com a Lucille, i el nou coprotagonista, Okea Eme-Akwari (‘Greenland’, ‘Cobra Kai’), com a Elijah.

NO GRITES. Dia 2. Dark. Estrena: Minisèrie argentina ambientada en una casa antiga en la qual habita un ens sobrenatural la set de venjança del qual ningú podrà aturar.

SHADOW LINES. Dia 2. Filmin La sèrie mostra com es va viure la guerra freda a Finlàndia, punt calent a conquerir pels dos bàndols del teló d’acer.

X COMPANY. Dia 4. AXN. Estrena: Drama d’espionatge inspirat en fets reals que s’ambienta en la segona guerra mundial. La sèrie segueix la història de cinc joves canadencs, nord-americans i britànics i el seu treball com a agents en una instal·lació secreta a la vora del llac Ontario.LAS BEGUMS DE BOMBAY. Dia 8. Netflix. Estrena: Cinc dones de diferents generacions afronten i redefineixen les nocions d’ambició, empoderament i identitat al despietat món de la banca a Bombai, a l’Índia.

THE MINISTER. Dia 8. AMC. Estrena: Ólafur Darri Ólafsson (‘Bèsties fantàstiques: Els crims de Grindelwald’, ‘Atrapats’ ‘True detective’) protagonitza aquest drama polític islandès en què dona vida a un líder populista, acabat d’elegir president del Partit de la Independència. Popular, poderós i fora de control, assegura que només vol escoltar la gent per canviar i millorar el país. No obstant, la seva pèrdua de contacte amb la realitat posarà en perill la seva família i Islàndia.

SURCANDO LOS CIELOS. Dia 9. Filmin. Sèrie d’aventures sobre la passió per l’aviació i la rivalitat que van mantenir Albert Plesman, director de la KLM, i el famós pilot i fabricant d’avions Anthony Fokker.

DEALER. Dia 10. Netflix. Estrena: Un director de vídeos musicals s’infiltra en una banda de narcotraficants per desemmascarar el seu líder. Està rodada en format de fals documental.

RAISED BY WOLVES. Dia 10. Estrena: HBO. En un misteriós planeta aparentment deshabitat en un futur en què la Terra ha sigut destruïda, dos androides miren de portar a terme la missió que els ha sigut encomanada: criar i protegir un nen. Un objectiu que es complicarà amb l’arribada inesperada d’una colònia d’humans enfrontada per les seves diferències religioses. La sèrie, creada i produïda per Ridley Scott (‘Alien’, ‘Blade Runner’), ja l’ha emès la cadena TNT a Espanya.

PARADISE POLICE. Dia 12. Netflix. Temporada 3. Sèrie d’animació per a adults sobre un jove que somia convertir-se en policia, com el seu pare.

LOVE ALARM. Dia 12. Netflix. Temporada 2. Sèrie sud-coreana sobre uns nois obsessionats amb una xarxa social que els avisa quan algú pròxim està interessat romànticament en ells.

METALOCALYPSE. Dia 12. HBO. Temporada 4. Sèrie d’animació per a adults sobre una banda de ‘death metal’.

THE ATTACHÉ. Dia 14. Starzplay. Estrena. Un músic jueu israelià d’ascendència marroquina es muda a París a causa de la feina de la seva dona. A la capital francesa viurà una gran crisi.

THE GOOD FIGHT. Dia 14. Amazon Prime Video. Temporada 3. L’aparició de Roland Blum (Michael Sheen), un histriònic i brillant advocat a qui li importa més fer-se notar que seguir la llei al peu de la lletra, trastocarà el bufet de la Diane, l’Adrian i la Liz.

EL GRAN FONDO. Dia 16. Filmin. Sèrie satírica sobre les persones que treballen en el Fons de Pensions del Govern de Noruega, allà on el capitalisme topa amb la socialdemocràcia.

MAYANS MC. Dia 17. HBO. Temporada 3. Sèrie hereva de ‘Hijos de l’anarquia’. Reyes acaba de sortir de la presó i entra en el club dels Mayans com a principiant, a la frontera entre Mèxic i Califòrnia.

FLOODLAND. Dia 18. Sundance TV. Estrena. Drama transfronterer de vuit episodis produïts entre Bèlgica i els Països Baixos sobre un misteriós crim que obliga investigadors dels dos països a unir forces en un paisatge extrem i pantanós.

THE FLASH. Dia 19. TNT. Temporada 7. Segueixen les aventures del superheroi de còmic que es mou a velocitats sobrehumanes.

COUNTRY COMFORT. Dia 19. Netflix. Estrena. Una jove que somia triomfar com a cantant country comença a treballar com a mainadera per als fills d’un texà.

FANTASMAS. Dia 19. Movistar Seriesmanía. Temporada 2. Un grup d’esperits de diferents èpoques miren de fer fora de la seva mansió els nous propietaris, una parella que vol obrir un hotel.

LA AMIGA ESTUPENDA. Dia 22. Paramount. Segona part de l’adaptació de les novel·les d’Elena Ferrante, que ara comença amb la Lila acabada de casar.THIS COUNTRY. Dia 23. Filmin. Comèdia presentada com un fals documental que mostra la vida de dos cosins, Kerry i Lee ‘Kurtan’ Mucklowe (interpretats pels creadors de la sèrie, els germans Daisy May i Charlie Cooper), en un petit poble de l’Anglaterra rural. Ha sigut guardonat en els BAFTA (els Emmy britànics) al millor guió de comèdia i millor actriu.

BREEDERS (BENDITA PACIENCIA). Dia 23. HBO. Temporada 2. Ser pare continua sent un esport de risc.

¿QUIÉN MATÓ A SARA? Dia 24. Netflix. Thriller mexicà. Després de ser injustament empresonat durant 18 anys per la mort de la seva germana, Alejandro Guzmán tornarà a formar part de la vida de la poderosa família Lazcano per remoure el seu passat i venjar-se.

INVINCIBLE. Dia 26. Amazon Prime Video. Estrena. Adaptació animada del còmic homònim de Robert Kirkman (‘The walking dead’). El protagonista és el fill del superheroi més poderós del planeta. 

SOMOS LOS MEJORES: UNA NUEVA ERA. Dia 26. Disney+. Estrena. Sèrie que recupera el protagonista de la pel·lícula ‘Somos los mejores’, l’entrenador de l’equip d’hoquei sobre gel dels Mighty Ducks (Emilio Estévez, ara també productor executiu). A la Minnesota actual, torna a ensenyar un altre grup de nois a disfrutar de l’esport, després que el seu anterior equip s’hagi convertit en un club ultracompetitiu en què tot s’hi val per guanyar. S’unirà a la mare d’un nen (Lauren Graham) de 12 anys (Brady Noon) que va ser expulsat dels Mighty Ducks per no estar a l’altura de les expectatives.

LOS IRREGULARES. Dia 26. Netflix. Un nou pas de rosca a les novel·les de Sherlock Holmes, que presenta una faceta molt més tètrica del famós detectiu i al seu fidel col·laborador, així com elements sobrenaturals. Ambientada al Londres victorià, aquesta sèrie està protagonitzada per una banda de carrer d’adolescents, ‘Els irregulars’, a qui un sinistre doctor Watson i el seu soci, l’esquiu Sherlock Holmes, manipulen perquè resolguin crims per ells, mentre el detectiu s’emporta tot el mèrit.

ABSENTIA. Dia 26. Amazon Prime Video. Temporada 2. Una agent de l’FBI a qui van perdre la pista fa sis anys reapareix per sorpresa i no recorda on ha sigut tot aquell temps.

CITY ON A HILL. Dia 29. Movistar Series. Temporada 2. ‘Thriller’ policíac produït per Ben Affleck, Matt Damon i Jennifer Todd ambientat al Boston dels anys 90 i protagonitzat per un assistent de l’advocat del districte (Aldis Hodge) i un corrupte veterà de l’FBI (Kevin Bacon) que treballen junts.

Notícies relacionades

LABERINTO DE PAZ. Dia 30. Filmin. Multipremiada minisèrie suïssa sobre la postguerra europea al país més neutral del món. Els somnis d’una generació topen amb les ferides d’un genocidi que supuren fins i tot en terra de pau.

VIKINGS. Dia 31. HBO. Temporada 6B. Arriba el final de la sèrie.