TU I JO SOM TRES

Avi, el conte del 23-F no l’entenc

2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

De les pinzellades humorístiques que la tele ens ha ofert sobre el cop del 23-F, vull ressaltar el d’‘El intermedio’ (La Sexta). Com que han passat 40 anys d’allò, i la meitat de la població o no havia nascut, o eren menors de 10 anys d’edat, l’avi Wyoming s’ha assegut a una butaca d’orelles i li ha explicat a la seva neta Cristina Gallego com va ser allò del ‘Tejerazo’ al Congrés.

Li ho ha explicat com un conte, un conte titulat ‘El picoletillo valiente’. Mentre l’avi Wyo anava llegint la historieta, la neta anava escoltant atentament. De tant en tant arrufava les celles. No li casava la cronologia dels fets amb el paper dels grans protagonistes del conte.

Notícies relacionades

S’anava escalfant la neta. Li preguntava: «Escolta avi, ¿per què Joan Carles va tardar més de set hores a rescatar Espanya? ¿Potser perquè estava a Abu Dhabi?». I Wyoming es desesperava i va decidir acabar la seva lectura ràpidament dient: «Doncs mira, conte contat ja està explicat». I llavors la Cristineta va entrar en còlera. No havia entès res en absolut. Estava furiosa. I enarborant una pistola, com la de Tejero, que va treure d’entre les seves joguines, va apuntar el seu avi Wyo i li va etzibar: «¡Torna a explicar-m’ho una altra vegada! ¡Llegeix cony!». O sigui, explica’m el conte de nou que no he entès res, avi. ¡Ahh! La moral d’aquesta historieta és evident. Els nens no són tontos. Sens dubte molt menys que nosaltres. I quan els expliquen un conte el mínim que exigeixen és que sigui coherent. De manera que a veure com passarà a la Història allò de Tejero i allò del missatge regi per la tele set hores després. Segons el relat que persisteixi, els nostres nets es mosquejaran enormement davant la inconsistència narrativa del conte.

BORIS I ELS PAPERS DE BÁRCENAS .– Al programa d’humor de Dani Rovira ‘La noche D’ (TVE-1) ha aparegut Boris Izaguirre. Ha assegurat que sap on guarda Bárcenas els seus famosos i secrets papers. Va explicar que hi coincidia a un gimnàs molt exquisit de Madrid, i que tenia la taquilla dels vestuaris al costat de la d’ell. Va afegir que la taquilla continua estant al seu nom. O sigui, tancada i barrada, la taquilla espera el seu amo. «¡Allà ho té tot! ¡Tot!» va exclamar Boris amb gran excitació. I mirant a càmera, li va enviar a Casado un missatge: «¡Truca’m Pablo! ¡Call me!». Home, aquí a qui cal trucar és a un manyà.