Eurovisió, de pega

Blas Cantó creua els dits per poder viatjar a Rotterdam

El cantant haurà d’esperar l’evolució de la pandèmia per no haver de defensar la seva cançó ‘Voy a quedarme’ a través d’un vídeo gravat a Espanya

Blas Cantó creua els dits per poder viatjar a Rotterdam
3
Es llegeix en minuts

Blas Cantó prepara ja la seva participació en el Festival d’Eurovisió amb la balada ‘Voy a quedarme’, però creua els dits perquè en realitat el que vol no és quedar-se a Espanya per la pandèmia, sinó poder viatjar al maig a Rotterdam per representar TVE. L’ombra interminable del coronavirus planeja sobre aquesta agitada 65a edició del certamen musical i amenaça de deixar alguns participants a casa sense poder defensar la seva cançó a l’escenari de la ciutat holandesa.

El cantant murcià ja té la composició amb què es presentarà a Eurovisió després que el vot popular es decantés aquest dissabte per la balada, però encara no té garanties que pugui fer-ho a Rotterdam. Per això es veu obligat a preparar dues actuacions diferents per si l’evolució de la pandèmia impedeix el trasllat a Holanda.

Aquesta ‘actuació de seguretat’ forma part del pla b ideat pel certamen perquè aquells artistes que no puguin viatjar puguin almenys participar-hi. Cada representant haurà de gravar la seva actuació al seu país d’origen i aquesta serà la que s’emeti en cas de no poder acudir a la gran cita del 22 de maig. El festival ja va haver de ser suspès l’any passat pel coronavirus.

Un error inoportú

Fora d’això, la gala de dissabte en què va resultar vencedora ‘Voy a quedarme’ amb un 58% dels vots davant ‘Memoria’ (42%) va tenir moments brillants i emotius, però no va faltar la polèmica. Un error en els rètols de les votacions va generar la reacció irada de les xarxes socials, que es van omplir de queixes dels votants.

El realitzador del programa ‘Destino Eurovisión’ va posar en pantalla els números de telèfon als quals es podia trucar per votar per les cançons. L’acabament 001 se li va assignar a ‘Memoria’, mentre que el 002 va quedar reservat per als partidaris de ‘Voy a quedarme’.

Però com que els vídeos els carrega el diable, en un dels que es van utilitzar per animar al vot es van fer un embolic amb les claus telefòniques i el 001, el de ‘Memoria’, es va assignar a les dues cançons. Encara bo que l’error va quedar reparat ràpidament per l’equip del programa, que malgrat la seva celeritat no va poder evitar la reguera de comentaris indignats que va inundar les xarxes.

Llàgrimes d’amiga

Un dels moments més emocionants de la gala va ser la intervenció per videoconferència de Yolanda Ramos, amiga de Cantó des que es van conèixer a ‘Tu cara me suena’. Sense parar de netejar-se les llàgrimes, l’actriu catalana va enfilar un sentit discurs: «No sé si puc parlar. Ets una de les millors veus d’aquest país. Algú pot tenir talent, però molt pocs són artistes. Aquest any ho has passat molt malament, carinyo. No pateixis per res. Tant de bo facis un pelotazo molt gran en la teva vida, no només a Eurovisió. T'estimo molt, Blas».

Al final de la gala, Blas Cantó es mostrava molt satisfet amb el seu desenvolupament. «Estic molt content i feliç, tot i que estava molt nerviós perquè era cantar les dues cançons candidates i l’emoció ens embolcallava: això es nota a l’hora de cantar en directe», va confessar.

El cantant no va voler revelar les seves preferències i va concloure la qüestió amb un frase enigmàtica: «Tenia la meva favorita al meu cor, però ‘Memoria’ ha fet un bon treball i soc molt feliç. M’he sentit molt acompanyat, molt estimat, molt recolzat... Estic molt content que fem televisió per alegrar la gent a casa».

Ara caldrà emmotllar la balada triada als gustos europeus. «Queda molta feina fins al maig: cal perfilar-la i treballar-la, parlar de l’entrada a cappella, dels cors... Això és un petit esbós del que pot passar a Rotterdam. I crec que podem emocionar», va explicar.

Pèrdues humanes

Notícies relacionades

Quant al missatge que porta dins la cançó triada, el jove artista ho relaciona amb els moments crítics que es viuen al món per culpa de la pandèmia. «És molt emocionant cantar ‘Voy a quedarme’ per les persones que he perdut aquest any. Però també és una cançó molt esperançadora perquè saps que es quedaran amb tu per sempre i que cal cantar-la amb el cor», va precisar.