S’acosta el veredicte final

Girona contra Lleida, pugna en l’última ‘Batalla monumental’

Les dues grans catedrals medievals s’enfronten per perfilar els sis finalistes

Girona contra Lleida, pugna en l’última ‘Batalla monumental’
1
Es llegeix en minuts

La ‘Batalla monumental’ que planteja TV-3 està pròxima a proclamar un vencedor. Aquest diumenge, 21 de febrer, a les 22.50 hores, s’emet el sisè capítol del programa que ha enfrontat una dotzena de monuments de Catalunya per veure quin és l’escollit pel públic català. La nova entrega posarà cara a cara la catedral de Girona i la Seu Vella de Lleida. Amb el guanyador d’aquest duel de catedrals ja estaran definits els sis finalistes que se les veuran en la pugna definitiva.

En el sisè capítol, l’última ‘Batalla monumental’ de la temporada s’entaularà entre dues de les catedrals medievals més espectaculars de Catalunya: la de Girona, icona de la ciutat i un dels escenaris on es va rodar ‘Joc de trons’, i la Seu Vella de Lleida, «el castell» dels lleidatans que allotja un dels claustres més grans d’Europa.

Joan Roca i Custo Dalmau, defensors

De nou Roger de Gràcia serà el mestre de cerimònies de la singular batalla, en la qual els reporters Candela Figueras i Ivan Medina buscaran els millors testimonis i arguments per defensar el seu monument. Candela encapçalarà els partidaris de la Seu Vella a la festa de Moros i Cristians, mentre que Ivan se les compondrà per lluitar com un guerrer de ‘Joc de trons’ a Girona. En aquesta batalla seran còmplices de les respectives defenses del cuiner Joan Roca (Girona) i el dissenyador Custo Dalmau (Lleida). Després seran els espectadors els que decidiran quin dels dos monuments passa a la gran final.

Notícies relacionades

El recinte modernista de Sant Pau és el quart monument finalista, després de superar la Pedrera amb un 79% dels vots de l’audiència. S’afegeix així al monestir de Sant Pere de Rodes, guanyador del tercer duel, en el qual va superar l’església de Sant Climent de Taüll amb el 51% de vots; al castell de Cardona, vencedor de la segona batalla, en la qual va superar el de Miravet amb el 53% dels vots, i al conjunt arqueològic de Tarraco, que en la primera batalla es va imposar a les ruïnes d’Empúries amb el 59% dels vots. 

Aquesta setmana, després de l’emissió de la batalla entre el monestir de Poblet i el de Santes Creus, es decidirà el cinquè duel fins aquest dissabte a les 15.00, hora límit en què es tancaran les votacions de l’audiència.

Temes:

Girona Lleida