estrena aquest dijous

TV-3 munta el seu particular ‘OT’

Els guanyadors del nou concurs ‘A2Veus’ podran cantar en un concert amb el seu artista català favorit

TV-3 munta el seu particular ‘OT’
3
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

En un moment en què el sector musical està molt tocat per culpa de la pandèmia, amb un gran nombre de festivals i concerts anul·lats, TV-3 estrena aquest dijous 11 de febrer ‘A2Veus’, el seu particular ‘OT’. Es tracta d’un ‘talent show’ que busca els millors cantants no professionals de Catalunya i que presenta una estructura innovadora i amb vocació transmèdia, ja que combina l’emissió a la cadena autonòmica amb les plataformes digitals. Els guanyadors tindran l’oportunitat de cantar amb els seus artistes catalans favorits.

«El programa té una estructura narrativa poc habitual, ja que comença pel final», explica Cristian Trepat, cap de l’àrea d’Entreteniment i Actualitat de TV-3. Cada dijous a la tarda, a partir d’aquest 11 de febrer (16.30 hores), el canal de Youtube i TV3alacarta retransmetran en directe un concert d’un cantant professional del panorama musical català en una localització sorpresa i emblemàtica a l’aire lliure. En el tram final del recital, que es desenvoluparà en format acústic i sense públic, l’artista cridarà a l’escenari un dels concursants del programa, que podrà interpretar amb ell una de les seves cançons. A partir d’allà, tots dos respondran a les preguntes que els espectadors els facin en directe a través de les xarxes socials.

La setmana següent, a TV-3 (dijous, a les 23.10 hores), es podrà veure com s’ha arribat a aquest final, ja que es revelaran tots els detalls sobre el procés de selecció de cada guanyador, amb un format més propi del ‘talent show’ tradicional. Hi haurà imatges del càsting, que acaba amb dos finalistes escollits per l’artista famós «a cegues, sense veure’ls, només escoltant-ne la veu», puntualitza Amaia Saldise, la directora d’‘A2Veus’. Els dos aspirants supervivents de la competició musical iniciaran una fase de formació amb la pianista Laura Andrés per preparar el tema que podrien interpretar a duo amb el seu ídol musical. Aquest no revelarà la seva elecció fins al moment final del recital, una cosa que ja s’haurà vist una setmana abans durant l’emissió en directe. També hi haurà imatges «de com es fa el concert, perquè es tracta de donar veu a tots els sectors que hi participen», recalca Eric Dexeus, productor executiu d’Incís Films.

Sense presentador

Notícies relacionades

El programa prescindeix en tot moment de presentador, tant en el concert com a la part de ‘talent show’, ja que «els veritables protagonistes són els artistes i els concursants», destaca Saldise. «Ells expliquen la història a mesura que es van encadenant les diferents fases del concurs, i ho fan de manera íntima i real», afegeix.

L’eurovisiva Beth Rodergas, coneguda per la seva participació a ‘OT 2’, serà la primera artista que oferirà aquest dijous un concert que acabarà amb una cançó a dues veus amb l’aspirant que ella decideixi. En les pròximes setmanes, també s’emetran actuacions en directe de Gertrudis, Roba Estesa, Doctor Prats, 31 FAM i Judit Nedderman.