Dimecres dia 10

Blas Cantó estrena les seves dues cançons per a Eurovisió 2021

Els seguidors del festival podran votar entre ‘Memoria’ i ‘Voy a quedarme’ fins a la decisiva gala en directe de TVE

blas-cant

blas-cant

2
Es llegeix en minuts

Els espectadors podran votar a partir d’aquest dimecres la cançó amb què volen que Blas Cantó acudeixi al Festival d’Eurovisió el pròxim 22 de maig. Hauran d’escollir entre la balada ‘Voy a quedarme’ i la més marxosa ‘Memoria’, dues composicions que representen la dualitat en la qual es mou el cantant murcià. Els votants podran escoltar-les íntegrament a partir de les 18.00 hores de dimecres per decidir la proposta amb què es presenta TVE al famós certamen musical.

Cantó ha participat en la composició dels dos temes candidats com a coautor, fins al punt que expliquen històries basades en la seva pròpia experiència vital. ‘Memoria’ està composta per Steve Daly, Oliver Som, Leroy Sanchez i el mateix Cantó. Es tracta d’un ‘up tempo’ amb molta percussió i un joc de veus molt potent que, segons explica el cantant, «et fa cantar i aixecar-te de la cadira». «Té molt poder i és una producció molt cuidada. És una cançó que sempre m’ha donat molt bona energia perquè, a més, parla del que t’encantaria treure’t del cap, però saps que mai podràs fer-ho», avança.

‘Voy a quedarme’ és una emocionant i moderna balada que conserva influències de grans clàssics del gènere. Està composta per Cantó, Leroy Sanchez, Daniel Ortega ‘Dangelo’ i Dan Hammond. «Té tots els registres que hi ha en mi. No sé ni com definir-la. És una cançó carregada d’emoció», revela abans de confessar els seus desitjos amb vista a la gala d’elecció: «m’agradaria començar-la a capella i que es noti fins a la més mínima respiració».

RTVE i Blas Cantó estan ja ultimant els detalls de ‘Destino Eurovisión’, la gala en directe que emetrà La 1 per crear la fumata blanca musical. A més d’interpretar els dos temes, l’artista murcià compartirà duets a l’escenari amb grans artistes i amics.

Només un vot per dia

Les votacions s’obriran aquest dimecres (18.00 hores) via trucades, SMS, web (www.rtve.es/eurovision) i APP de RTVE d’Eurovisió. Durant aquesta primera fase, els usuaris podran votar ‘online’ una vegada al dia (per cada dispositiu) i des de qualsevol país del món.

Notícies relacionades

El procés ‘electoral’ es tancarà just abans de l’inici de ‘Destino Eurovisión’. Després de la presentació de les dues propostes, es tornaran a obrir les votacions durant uns minuts, però amb la novetat que aquesta vegada es podrà votar de forma il·limitada a través d’internet. Al final de la gala, es comunicarà quina de les dues cançons viatja a Eurovisió 2021 amb l’il·lusionat cantant espanyol.