TU I JO SOM TRES

Bárcenas canta, Mariano sigues fort

2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Alegria a ‘El intermedio’ (La Sexta). Han recuperat l’egregi bust de ‘The Fucking Master Of The Universe’, o sigui, Luís Bárcenas. I Wyoming, pres d’una excitació extraordinària, aplaudia d’allò més, exclamava il·lusionat «¡El puto amo ha cantat!» i entonava aquella sevillana que va popularitzar María del Monte, «Cántame, me dijiste cántame... i agarrado a tu cintura te canté!», rubricant el sarcasme amb aquest reliquiari: «¿Li haurà enviat avui Bárcenas a Rajoy un missatge dient-li: Mariano, sigues fort?».

¡Ahh! Aquesta carta de Bárcenas a la Fiscalia Anticorrupció és una ampliació del que ja va declarar el 2015, envoltat de periodistes i càmeres, sobre la marxa, mentre esperava un taxi al carrer. Allà ja va dir que Rajoy ho sabia tot de la caixa b del PP, i que cobrava cada mes un sobre que li entregaven en mà.

Notícies relacionades

Ara, aquesta epístola dirigida a la Fiscalia, amplia la seva acusació i ja està donant un joc televisiu bàrbar. El que no sabem és si també el donarà en instàncies judicials. Ara el que toca és aportar proves documentals. Sembla que els documents els té. Però ens advertien aquest matí a ‘Al rojo vivo’ que existeix una gravació fonamental, feta a l’anterior tresorer del PP, Álvaro Lapuerta, en la qual canta ‘La Traviata’ amb tots els ets i uts. D’aquesta prova d’àudio se n’ha parlat alguna vegada en aquests últims anys. Diuen que apunta directament Aznar a més de Rajoy i altres alts càrrecs del PP. Segons advertia el periodista Esteban Urreiztieta a Ferreras, aquest document sonor no el té Bárcenas, sinó un periodista, i el té ben guardat. «¿Em pots dir qui és?» va preguntar Ferreras. I Urreiztieta va contestar: «Més endavant». Ens podem preguntar ¿de quin periodista es tracta que reté, des de fa anys, una prova de magnitud tan colossal?

‘CACHITOS’ DE JUANITO VALDERRAMA .– Home, per a cant del bo, del de veritat, ens hem refugiat a casa a ‘Cachitos de hierro y cromo’ (La 2). Acaben de complir 100 programes i ens han rescatat una actuació del 1968 del gran Juanito Valderrama, a TVE. Eren aquells anys de rigorós blanc i negre. Cantava, com només ell sabia cantar, allò de: «Pena mora, pena mora, que me nubla la razón / y es lo mismo que un león que por dentro me devora». ¡Ahh! Ara en lloc de lleons hi ha feristeles, que són una altra cosa.