Estrena a La Sexta

‘Palo y astilla’ descobreix els vincles dels famosos amb els seus pares

Iñaki Gabilondo inaugura el programa presentat per Mamen Mendizábal al qual també acudirà Arancha Sánchez Vicario per explicar la reconciliació amb els seus pares

Arantxa Sánchez Vicario, besada pels seus pares, Marisa i Emilio, després de guanyar a París el 1994.

Arantxa Sánchez Vicario, besada pels seus pares, Marisa i Emilio, després de guanyar a París el 1994.

3
Es llegeix en minuts

Mamen Mendizábal es posa des d’aquest dimarts (22.45 hores) al capdavant de ‘Palo y astilla’, un nou format de La Sexta amb el qual es pretén posar al descobert els vincles sentimentals entre els famosos i els seus pares. Cada setmana, un personatge popular s’obrirà en canal per retre homenatge als seus progenitors a través dels records. Iñaki Gabilondo serà l’encarregat d’inaugurar un programa pel qual desfilaran també Alberto Chicote, José Sacristán, Arantxa Sánchez Vicario, Javier Sardá i el Gran Wyoming.

‘Palo y astilla’ parteix d’una premissa fonamental entorn de la qual gira tot el seu contingut: darrere de cada història d’èxit hi ha un origen i unes arrels que marquen i expliquen el seu sentit. Produït per La Coproductora en format de documental, el programa mostrarà l’ànima de les celebritats a través d’un intens recorregut emocional per la seva carrera professional, ajudat per fotos dels seus àlbums personals, vídeos i testimonis de persones pròximes.

Gabilondo obrirà el foc amb les seves conegudes apel·lacions a la importància del diàleg i la convivència. El programa buscarà aquests valors a Sant Sebastià, la ciutat on es va criar el veterà periodista. Allà es posarà en evidència la profunda i forta relació que uneix la família, sempre amb el record i l’admiració als seus pares, José i María Luisa. Mamen Mendizábal recorrerà juntament amb ell el mercat de La Bretxa, on és el germen d’aquest clan i on es van forjar aquests valors que vertebren la seva vida.

Al madrileny barri de Carabanchel viu la família Chicote. Els pares del presentador, amb una estricta educació, recordaran com era l’Alberto de petit. De mal estudiant a cuiner de referència, sense oblidar mai l’origen de noi de barri que tant el va marcar i que continua defensant avui dia.

Ruptura i reconciliació

La tercera entrega situarà el focus en la dolorosa ruptura que va viure Arancha Sánchez Vicario amb els seus pares. Enfrontats durant anys, els Sánchez Vicario faran les paus i repassaran junts una de les relacions familiars més tempestuoses del país. L’extennista recorrerà tota la seva vida, des dels durs moments de la infància a la reconciliació final. Haurà de tornar a recordar les raons per les quals va trencar la relació amb els seus pares, però també trobarà el consol de poder explicar com s’ha produït el ‘miracle’ que tornin a ser una família unida.

Un pare, ‘el Venancio’, empresonat després de perdre la Guerra Civil, amb un robust caràcter. I una mare, ‘la Nati’, carinyosa i comprensiva. Són els dos pilars que defineixen i expliquen a l’actor José Sacristán, unit a Chinchón, el poble que el va veure néixer i que continua formant part important de la seva vida. Sacristán descobrirà en els seus pares l’origen del seu amor per l’art i el seu compromís polític i social.

Marcat per la prematura mort de la seva mare, Xavier Sardá recordarà la seva dura infància i l’especial relació amb el seu pare, Jaume. Un home viudo i amb pocs recursos que va tirar endavant els seus quatre fills. El periodista obrirà els seus records per buscar l’origen del seu sentit de l’humor, el seu sarcasme i les seves inquietuds polítiques.

Mare depressiva

Créixer amb una mare absent, ingressada a causa de profundes depressions, va marcar profundament José Miguel Monzón (Gran Wyoming) i la seva família. Des de la farmàcia del madrileny barri de Prosperidad fins als escenaris, el presentador d’‘El intermedio’ recorrerà les fites que van marcar el seu caràcter i que el van portar a ser el gran ‘showman’ que és avui dia.

Notícies relacionades

 

 

Temes:

La Sexta Pares