TU I JO SOM TRES

Aquesta ‘gladiatrix’ no és Laura Borràs, però podria ser-ho

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Hem disfrutat molt a casa amb l’estrena del programa ‘Batalla monumental’. Conduït pel sempre efectiu, atrevit i empàtic Roger de Gràcia, consisteix en el fet que l’audiència de TV-3 elegeixi quin és el seu monument favorit de Catalunya. Cada capítol n’enfronta dos en una batalla sense treva que protagonitzen els partidaris de cada estructura monumental.

Han elegit per començar Tàrraco contra Empúries. Ha sigut molt entretingut. I també molt instructiu. A Empúries han aprofitat per treure l’economista de capçalera de TV-3, la criatura de les americanes lluminoses, Xavier Sala-i-Martín, que defensava Empúries per sobre de Tàrraco perquè deia que Empúries era grega, i que els grecs van arribar allà per comerciar i no com d’altres que arriben per conquistar i oprimir.

Notícies relacionades

¡Ahh! Aquestes pinzellades agraden molt a TV-3. El maneig de la ucronia, especulant sobre el passat perquè alimenti els somiejos que avui tant els subjuguen, impacta molt en la feligresia. En qualsevol cas el que més li ha agradat d’aquesta primera entrega al nostre canari flauta Papitu ha sigut el paisatge gladiador que han recreat a l’amfiteatre de Tarragona. ¡Ah! Quina gran idea. La defensora d’aquest lloc monumental, Candela Figueras, va rebre un curset accelerat de ‘gladiatrix’ a càrrec de l’expert lluitador Marc Solé. Mentre vestia la Candela de gladiadora li explicava que a la Roma dels Cèsars els gladiadors no es morien en combat amb la freqüència que expliquen a les pel·lícules de Hollywood. Deia «El gladiador era un producte car. Se l’havia d’entrenar, alimentar, equips de massatgistes el cuidaven... Era una inversió». ¡Ahh! Té tota la raó. Jo quan veig els gladiadors i ‘gladiatrix’ que formen l’escaire opinant de TV-3, també crec que són una espècie a preservar perquè sense ells el somieig podria diluir-se, i si l’audiència aterrés de cop en la realitat la patacada seria tremenda.

Crec que aquesta admirable Candela vestida de fera ‘gladiatrix’ ha sigut el millor avançament de les eleccions que venen. Jo m’he imaginat per un moment que era Laura Borràs acabada d’ungir a Waterloo amb l’armadura, l’espasa i l’escut. ¡Ahh! Jo no sé quin monument guanyarà aquest concurs, però l’espectacle ‘gladiatrix’ de la Imperial Tàrraco provoca gran excitació. Deu ser que arriba la batalla de les eleccions.

Temes:

Laura Borràs