TU I JO EN SOM TRES
Assalten el Capitoli i a La 1 xefs futbolistes

El cor a un puny. Seguíem a casa el ‘Telediario’ de les 21.00 hores de TVE-1 i vèiem les imatges de la turba assaltant el Capitoli, la seu de les dues cambres, el cor de la democràcia dels Estats Units. L’assalt acabava de començar. Ens preguntàvem com acabaria tot allò. Hi ha sis hores de diferència amb Washington. Allà eren les tres de la tarda. Quedaven moltes hores fins al toc de queda. Podia passar qualsevol cosa. L’insensat de Trump continuava sembrant l’odi i alimentant la revolta. Teníem, repeteixo, l’ànima al puny. El sotsobre ens envaïa, tot el que afecta als Estats Units afecta al món. Al nostre petit món particular, moltíssim. Allò semblava cada vegada més un cop d’Estat, encoratjat pel descerebrat Trump, encara president tot i que sembli mentida. No sabíem si alguna autoritat mobilitzaria l’Exèrcit. I en aquesta inquietud estàvem, enganxats a la pantalla, quan van sonar les deu de la nit –les quatre de la tarda al Capitoli– i al ‘Telediario’ ens van dir: «Si volen més informació, vagin al Canal 24 hores». I TVE-1 va passar en aquell instant a emetre el programa enllaunat ‘Masterchef Junior’, on els jutges Samantha Vallejo-Nágera, Pepe Rodríguez i Toni Cruz van aparèixer disfressats de futbolistes per tenir-nos entretinguts i deixar anar unes rialles. Home, és tema. Que les cadenes privades vagin a la seva bola i aquella nit i matinada de l’assalt al Capitoli no variessin la seva programació i ens col·loquessin la comèdia ‘La mainadera màgica’, el programa de lligar ‘First dates’, o el culebró turc ‘Mi hija’, que seguissin impertèrrites, amb la seva programació habitual mentre l’actualitat commocionava el món, forma part de l’ADN de la televisió entesa com a negoci i no com a servei. És lícit. Curiosament va ser una cadena privada, La Sexta, l’única que es va mantenir fidel a l’actualitat, seguint els successos del Capitoli fins a la matinada, de manera ininterrompuda.
Però que la gran cadena pública del país, TVE-1, abdiqui del periodisme en una jornada tan decisiva per al món, és significatiu de cap a on subsumeixen i releguen la seva essència informativa. Naturalment a casa vam anar de seguida al Canal 24 hores (2,1% de mitjana de quota de pantalla) i allà almenys Diego Losada, Lorenzo Milà i Carlos Franganillo van defensar aquest rar ofici, gairebé extingit, anomenat periodisme. Diguin-me antic.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Fenomen en auge La venda a pes de 'caixes sorpresa' d'Amazon arriba al centre de Barcelona: "És com una loteria"
- Universitat Més de 250 professors universitaris exigeixen a la UB que investigui el cas Ramón Flecha
- MUNDIAL DE CLUBS Luis Enrique ignora Mbappé: «Soc soci culer, per això sempre em motiva jugar contra el Madrid»
- Previsió meteorològica Catalunya, en alerta per fortes pluges: aquestes són les zones on més pot ploure
- Detingut per matar d’una punyalada un multireincident al Prat de Llobregat per una venjança
- Guerra a Ucraïna Trump es limita a amenaçar Rússia amb aranzels mentre rearma Ucraïna
- Comissió Bilateral Estat-Generalitat ERC veu insuficient el nou finançament: "La música sona bé, però les concrecions són mínimes"
- Finançament autonòmic Andalusia esclata contra l’acord de finançament amb Catalunya i el Govern li ofereix acollir-se al mateix model
- Successos La investigació de l’incendi de Paüls apunta a l’acció humana com a causa: negligència o provocat
- Estudi científic ¿Per què algunes persones necessiten posposar més vegades el despertador? La ciència té una resposta (i afecta més les dones)