TU I JO SOM TRES

¿Illa és un trànsfuga? a TV-3 tot és possible

2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Als Telenoticies migdia i vespre d’ahir dilluns dia 4 han creat un bloc informatiu per englobar-hi els últims casos de transfuguisme o canvi de jaqueta política. Ens van parlar del cas Eva Parera, que després de passar per CiU i per Barcelona pel Canvi ara s’ha passat al PP; també ens van ensenyar el cas Lorena Roldán, que ha canviat el taronja Cs pel blau PP; i en aquest apassionant bloc informatiu sobre criatures polítiques ‘fuguistes’ han ficat també Salvador Illa. ¡Ahh! Quin contorsionisme informatiu més imaginatiu.

Ens deien: «Ball de noms als partits constitucionalistes sobre tot el del ministre de sanitat Salvador Illa». O sigui que tu estàs a casa mirant el Telenotícies i al veure que posen, anivellen, igualen al mateix bloc Eva Parera, Laura Roldan, i Salvador Illa, no et queda cap altra opció que exclamar «¡Mira Paquita, tres ‘fuguistes’, tres oportunistes: Roldán, Parera i Illa!» i queda la idea molt ben incrustada a la feligresia. ¡Ahh! En l’art de distorsionar la realitat perquè sembli el que els dicten les consignes, a TV-3 res és impossible.

Notícies relacionades

Home, quan l’admirat Ernest Maragall es va passar a ERC mai vaig veure a TV-3 que l’assimilessin a un oportunista. Tot i haver protagonitzat un rocambolesc tràveling polític, passant i deixant, successivament, per PSC, NECat (Nova Esquerra Catalana), MES (Moviment d’Esquerres) fins que el 2018 va aterrar a ERC, malgrat vestir-se amb tan variades indumentàries polítiques, mai vaig veure a TV-3 que l’equiparessin a un transformista amb fons d’armari sublim. Això d’Illa, a més, és molt diferent. Va entrar a PSC el 1995 i mai s’ha mogut d’aquest partit. Però quan la realitat no coincideix amb el que es vol transmetre, a TV-3 t’ho afinen de seguida. Són utilíssims.

Paral·lelament a aquestes meravelles als Telenotícies també passen ara un gloriós espot publicitari sobre ells mateixos. Diverses estrelletes de la cadena celebren haver aconseguit ‘¡El que semblava impossible!’: 11 anys líders a Catalunya. És una dada celebrable, però no sorprenent. Quan treballes amb matèria religiosa no hi ha límits ni impossibles. El fals Papa Clemente d’El Palmar de Troya va aconseguir centenars de milers de fidels i es va expandir amb gran èxit pels Estats Units, Alemanya i Suïssa. Fins i tot va muntar un canal a Youtube que va aconseguir unes audiències magnífiques. I tot es basava en una fantasmagoria.