Novel·la d’Agatha Christie

TV-3 emet la minisèrie ‘Els assassinats de l’abecedari’

John Malkovich protagonitza aquesta adaptació de la BBC de l’obra homònima de la dama del suspens

624

624

1
Es llegeix en minuts

TV-3 emet aquest dissabte ‘Els assassinats de l’abecedari’, una minisèrie de tres episodis basada en la novel·la homònima d’Agatha Christie en la qual un assassí en sèrie atemoreix la Gran Bretanya de 1933. Està protagonitzada pel gran John Malkovich, que encarna el llegendari detectiu Hercules Poirot en aquesta adaptació de la prestigiosa BBC.

Conegut per les sigles «ABC», l’homicida segueix sempre un mateix patró alfabètic: Alice Ascher és assassinada a Andover; Betty Barnard és trobada morta a la platja de Bexhill... Amb cada cadàver, l’homicida deixa una còpia de la guia de ferrocarrils.

El detectiu retirat Hercules Poirot segueix la pista d’aquest assassí després de rebre amenaces firmades amb el mateix nom. Els seus antics companys de la policia ja no confien en ell, la societat no el respecta i l’únic que sembla prestar-li atenció és un criminal.

L’assassí de la guia de ferrocarrils viatjarà per tot el Regne Unit posant a prova Poirot. Seguint la seva pista, el detectiu s’adonarà de tot el que ha canviat el món al seu voltant: Anglaterra es troba sumida en la ‘gran depressió’, l’ascens del nazisme fustiga Alemanya i el món s’ha convertit en un lloc menys tolerant i acollidor.

Crisi d’identitat

Notícies relacionades

L’irònic és que l’única persona que sembla entendre-ho és un assassí boig i incontrolable. Poirot es qüestiona a si mateix la seva autoritat, la seva integritat, el seu passat i fins i tot la seva identitat.

La guionista Sarah Phelps aposta per una aproximació del personatge d’Hércules Poirot totalment diferent en aquesta adaptació d’una de les novel·les de la dama del suspens per a la BBC. Sota la direcció d’Alex Gabassi, el repartiment inclou Rupert Grint (‘Harry Potter’) com a inspector Crome, Andrew Buchan ( ‘Broadchurch’) com a Franklin Clarke, Eamon Farren ( ‘Twin Peaks’) interpreta Custo, Tara Fitzgerald ( ‘Joc de trons’) com a Lady Hermione Clarke, Bronwyn James (‘Harlot’) al paper de Megan i Freya Mavor com a Thora Gray.