Mite blaugrana

TV-3 rendeix homenatge a Vilanova amb ‘100x100 Tito’

El documental compta amb material audiovisual inèdit i amb el testimoni de la família de l’entrenador per primera vegada

1
Es llegeix en minuts

TV-3 rendeix aquest dimarts (22.05 hores) homenatge al difunt Tito Vilanova amb el documental ‘100x100 Tito’, una història de lluita i superació en la qual es repassa la trajectòria professional i personal de l’entrenador del Barça que va aconseguir la memorable Lliga dels 100 punts mentre entaulava una dura batalla contra la malaltia. El documental compta amb material audiovisual inèdit i amb el testimoni de jugadors, amics, directius i, per primera vegada, de la família de Vilanova.

Dirigit per Cristina Collado i Marta Busquets, ‘100x100 Tito’ permet conèixer més a fons la figura de Vilanova. Per a això, compta amb un ampli ventall de testimonis, incloent els de la família. Al testimoni de la seva dona, Montse, dels seus fills, Adrià i Carlota, del seu pare, Quimet, i d’amics personals com Dídac Figueras i Thierry Henry, s’afegeixen els d’una bona representació dels jugadors d’aquella temporada: Messi, Piqué, Busquets, Xavi, Jordi Alba, Puyol, Iniesta, Pedro, Abidal i Cesc Fàbregas.

També hi participen membres de l’‘staff’ tècnic i la directiva d’aquella temporada, com Andoni Zubizarreta, Jordi Roura, Aureli Altimira, Josep Maria Bartomeu i Sandro Rosell. El documental compta també amb material pertanyent a l’arxiu personal de la família que no ha vist mai la llum. Aquest és el cas d’una de les últimes xerrades de motivació que Vilanova va gravar per al primer equip des del seu apartament de Nova York. Assegut en un sofà, es dirigeix a la plantilla a través del mòbil i se n’acomiada firmant la peça com si d’un corresponsal es tractés: «Tito Vilanova, TV-3, Nova York».

El valor de la normalitat

Notícies relacionades

La producció, que estrenarà alhora Barça TV, està plena de moments emocionants i inoblidables i deixa també un bon nombre de sentències per al record. Així, Leo Messi assegura que «tots els valors que transmet el Barça, Tito els reflectia en tot el que feia», mentre que Jordi Roura comenta que Vilanova «va aconseguir que ser entrenador del Barça ho pugui ser una persona que es comportava de forma absolutament normal».