30è ANIVERSARI

Will Smith i Janet Hubert fan les paus en el retrobament d''El príncep de Bel Air'

«No puc parlar de comprensió tenint algú amb qui no he parlat en gairebé tres dècades», li diu l'actor a la seva excompanya en el capítol especial emès als EUA

jcalde37681123 gente  serie el principe de bel air con  will smith170328190034

jcalde37681123 gente serie el principe de bel air con will smith170328190034

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Gairebé 30 anys després, s’ha fet la pau per fi en la família Banks. ‘El príncep de Bel Air’ ha celebrat el seu 30è aniversari amb una reunió del repartiment original que ha servit per enterrar la destral de guerra que mantenien a les seves mans Will Smith i Jane Hubert des de feia 27 anys. El capítol especial de la llegendària sèrie, emès aquest dijous per HBO Max, ha posat punt final a l’enfrontament entre el seu protagonista estrella i l’actriu que va interpretar la tia Vivian en les tres primeres temporades. En el retrobament només ha faltat James Avery, l’oncle Phil, mort el 2014.

En aquesta entrega especialíssima s’ha pogut veure els artífexs de la popular telecomèdia dels anys 90 entregats a recordar amb nostàlgia a la mateixa mansió els moments que van compartir durant la gravació. Junts repassen anècdotes, secrets, alegries i alguna pena, com la mort d’Avery. «Aquestes són les persones que em van fer l’home que soc avui», assegura Smith en un passatge del capítol.

Segons explica ‘The Hollywood Reporter’, la conversa del retrobament entre Smith i Hubert va tenir lloc el dia anterior a la reunió amb la resta del repartiment. L’actriu va confessar que el procés de ruptura amb el seu company en la sèrie va ser «dur» i que va perdre molt en aquesta guerra que ha durat gairebé 30 anys.

Per a Hubert, tot va començar a espatllar-se al quedar-se embarassada a mitjans de la tercera temporada: «Hi havia moltes coses que passaven en la meva vida i també en la de Will. La vida a casa no era bona en absolut. Ja no reia, ja no somreia o feia broma perquè estaven passant coses que ningú sabia. El repartiment no tenia ni idea del que estava passant», confessa.

Desterrada de Hollywood

Per a súmmum de mals, Hubert revela que va rebre una pobra oferta per seguir en la sèrie i que es va decidir canviar d’actriu després de rebutjar-la. La seva marxa va acabar provocant que fos ignorada a Hollywood. «M’havien desterrat i ells em van dir que vas ser tu qui em va desterrar perquè tu eres Will. Eres només una criatura. Va ser molt dur», li diu a Smith.

Smith no té objeccions a disculpar-se i assegura que ara que és pare faria les coses d’una manera diferent: «Puc veure com vaig fer el rodatge molt difícil per a Janet. Amb 21 anys tot era una amenaça per a mi». «Estava encegat per la por, les bromes i la comèdia. Ara puc veure el nivell de dolor i de dificultats que havies de passar simplement per anar a treballar cada dia».

Notícies relacionades

Hubert ho va passar malament fora de la sèrie. «Dir que una dona negra és difícil a Hollywood és un petó de la mort i ja és prou complicat ser una dona amb la pell fosca en aquest negoci», li comenta a Smith abans que aquest sentenciï: «La persona que vull ser és algú que et protegeix, no algú que allibera els gossos contra tu».

Emocionant epíleg

Al final, els dos es demanen perdó mútuament i Smith s’alegra d’haver tingut una conversa tan reconfortant. Després Hubert es reuneix amb la resta del repartiment i veu per primera vegada Daphne Reid, l’actriu que li va agafar el relleu com a tia Viv en les altres tres temporades d’‘El príncep de Bel Air’. «No puc parlar a la gent de comprensió tenint algú amb qui no he parlat en gairebé tres dècades», diu Smith abans de deixar anar la frase més emotiva del retrobament: «Encara ets la meva tia Viv».