TU I JO EN SOM TRES

Els soldats russos ja estan a TV-3

zentauroepp55684931 monegal icult201031171445

zentauroepp55684931 monegal icult201031171445

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Reflex televisiu sobre aquestes apassionants converses de l’anomenat Estat Major per l’1 d’Octubre.  Allò dels 10.000 soldats russos que havia d’enviar Putin a Catalunya ha esglaiat molt al Telediari de TVE-1. És un dels pocs informatius on han ressaltat aquesta frase textual de Víctor Terradellas que figura en la investigació: «Puigdemont es va cagar a les calces». Segurament l’han destacat per tranquil·litzar la ciutadania. Estem d’acord: de vegades una cagarel·la a temps evita tragèdies tremebundes. A les Notícies d’A-3 TV han optat per retocar-la i ens deien: «Puigdemont no va tenir coratge». Sembla una expressió més suau, però va amb segones intencions: es noten les ganes de retratar a Puigdemont com un gallina. A El gato al agua (Toro TV, abans Intereconomia TV), ens advertien: «Si algú es pren seriosament allò dels 10.000 soldats russos envaint Catalunya és que aquest país és un frenopàtic», però de seguida van rectificar el d’«invasió», que en efecte és erroni, i van assenyalar: «No eren 10.000 per envair Catalunya, sinó per convertir-la en Suïssa». ¡Ah! Allò de transformar Catalunya en Suïssa em sembla el més rellevant, i el menys reflexionat, d’aquest assumpte.

Notícies relacionades

Fa temps que els parlo d’aquesta colossal possibilitat. El setembre del 2017 vaig recollir en aquesta columna les paraules de l’especialista en màfia i camorra napolitana, Roberto Saviano, que va advertir a La Sexta noche«Amb la independència, Catalunya podria convertir-se en una illa off-shore. És a dir, en un paradís fiscal. I vaig remarcar en aquell article: «En cercles de l’enginyeria financera indepe hi ha alegria. Diuen que Catalunya, dibuixada com a paradís fiscal, seria la pera. No caldria ni entrar a la UE. Diners a dojo. Sol, platja i blanqueig de capitals. Faríem el pols a Suïssa. ¡Qualsevol se’n va a Zuric amb el fred que fa allà». ¡Ahh! Desconec si a Waterloo segueixen amb aquesta il·lusió.

A casa ens ha agradat la conya que han muntat a Està passant (TV-3). Allà ja han arribat dos russos, Òscar Andreu disfressat de cosac i la senyora Rosa Maria (Judit Martín), acreditada CDR però que ara s’ha passat al sector ensalada russa. Brandint una pistola, segurament una Tokarev, exclamava «¡Bona nit, Stalin!». Home, no veig la senyora Rosa Maria engegant trets per una Catalonia Swiss. El seu és més bolxevic.