TU I JO EN SOM TRES

Corinna, l'entranyable amiga

zentauroepp55651667 television monegal201029164839

zentauroepp55651667 television monegal201029164839

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

S’acaba de presentar el programa ‘En el punto de mira’ (Cuatro) un reportatge documental titulat ‘El reinado de Corinna’. ¡Ahh! Ens fregàvem les mans a casa –el meu canari flauta Papitu les plomes– davant aquesta proposta televisiva. Un treball d’investigació, a fons, de més de 60 minuts, sobre Corinna Larsen zu Sayn-Wittgenstein pot resultar interessantíssim, ens dèiem. Lamentablement, no ha respost a les expectatives. A una periodista ‘freelance’ que viu a Londres li van encarregar la tasca de localitzar la Corinna. No ho va aconseguir. Com a gran descobriment va informar que viu en un edifici de l’exclusiu barri de Belgravia, però com que no va poder ni acostar-s’hi, ens va explicar que hi ha un restaurant per allà on «L’especialitat és la trufa, amb plats de fins a 80 euros i vins de 600 euros l’ampolla» i suposava que potser, qui sap, algun dia la Corinna podria haver anat a menjar allà. També va contactar amb un expert immobiliari que ens va il·lustrar sobre com de car resulta viure a Belgravia, cosa que ja sabíem. ¡Ah! És tremend haver d’omplir una hora de televisió quan no tens matèria primera.

En realitat, l’únic ressaltable i transcendent d’aquest treball –realitzat per la productora d¡Ana Rosa Quintana– ha sigut la reemissió de l’entrevista que dies enrere li van fer Eduardo Inda i Manuel Cerdán, a ‘OK Diario’, a la Corinna. Aquest sí que és un document important –ja l’havíem vist emesa pel mateix ‘OK Diario’–, perquè és la primera vegada que un mitjà de comunicació espanyol aconsegueix fer-l’hi a l’‘entranyable amiga’. Però l’embolcall que li han construït a Cuatro a aquesta entrevista ha sigut fluixíssim.

Notícies relacionades

Sense necessitat de sortir de Madrid, podien haver-se acostat a les empreses que van aconseguir el contracte de l’AVE de la Meca, per exemple, i que expliquessin la seva relació amb l’‘entranyable amiga’ del monarca. De la Corinna s’ha escrit molt sobre la seva relació amb la règia bragueta. Però menys sobre la seva condició de lobbista i comissionista de luxe, tasques que pel que sembla realitzava en ‘tàndem’ amb el cessant, emèrit o dimitit. No és la bragueta el transcendent d’aquest ‘affaire’. Les alegries règies, mentre les hi pagui ell, només són xafarderia. Aquí el substancial és saber si hi ha hagut depredació i maletins il·lícits per part de l’exmonarca i la seva amiga. I el que això significa per a les arques de diners públics.