TU I JO SOM TRES

Teràpia homeopàtica: que els nens vegin Tele-5

zentauroepp55633943 monegal201028165044

zentauroepp55633943 monegal201028165044

2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

En aquest festival cornúpeta, mal anomenat ‘La isla de las tentaciones’, que emet Tele 5 des del Carib, s’acaba de produir un fet rellevant. Era Carlos Sobera al plató, presentant i elevant a categoria artística els treballs de trencament de matrimonis o parelles, quan de sobte una de les criatures que estaven allà, la jove Dorothy, va comentar que fa pocs anys enrere, quan ella era encara una nena, els seus pares li tenien terminantment prohibit veure Tele 5. ¡Ah! Carlos Sobera va fer un salt. No va dubtar ni un segon. Es va dirigir a Dorothy amb ànim resolutiu. Li va requerir insistentment: «¿Com es diuen els teus pares? ¡Com es diuen!». I immediatament es va plantar davant de les càmeres i va llançar aquest ‘speech’: «Als nens no se’ls pot prohibir Tele 5 perquè és una cadena que fomenta les relacions entre les persones i per tant fomenta l’entesa i la progressia de manera que quan es fan més grans saben distingir perfectament entre el bé i el mal. Això en altres cadenes no passa». I els contertulians allà contractats li van dedicar bravos, visques, i una gran ovació. ¡Ah! Interessant moment televisiu.

Notícies relacionades

Comprenguem Sobera. Al marge que coneix bé l’art de la ironia, i que no es va partir de riure després d’escoltar-se a si mateix en el seu ‘speech’, és natural que defensi l’imperi que li paga.  Aquest cop d’honra salarial que li ha sobrevingut, tot i que tingui caires surrealistes, és comprensible. No obstant, i ben mirat, hem arribat a casa, amb el meu canari flauta Papitu, a la conclusió que recolzem Sobera. Totalment. Sí. Analitzin bé aquest cas, amigues i amics. Dorothy es va passar tota la seva infància i primera joventut amb la prohibició de veure Tele 5. Els seus pares consideraven que podia ser nociva per a la seva salut mental. I no obstant resulta que ara que ja és adolescent crescudeta ha acabat treballant per a Tele 5, contractada com a ‘vamp’ posadora de banyes al festival cornúpeta.

Home, vist això, jo defenso la tesi de Sobera. Lluny de prohibir als nens que vegin Tele 5, que la vegin cada dia. Això sí, amb gent al seu voltant –pares, mestres, educadors– que els expliquin i els facin reflexionar sobre el tipus de televisió que miren. En el fons és un tractament clàssic de l’homeopatia. És una teràpia efectiva. Queden vacunats de per vida.