TU I JO SOM TRES

T-5 dona 100 euros per cremar la Pantoja

zentauroepp55585219 televisi n tv 25 10 2020 monegal del 26 10201025162000

zentauroepp55585219 televisi n tv 25 10 2020 monegal del 26 10201025162000

2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

El març del 2018 el Tribunal Europeu de Drets Humans va sentenciar que cremar la foto d’algú no és cap delicte. Ni la foto del Rei ni la foto de la sogra. És llibertat d’expressió. De manera que aquesta nova secció anomenada ‘Quiero dinero’ que fan cada tarda al ‘Sálvame’ de Tele 5 no és denunciable. 

Chelo García Cortés és la criatura que ha inaugurat aquest nou entreteniment. Tota la setmana ha anat cobrant uns calerons per fer coses extravagants i surrealistes. El ganxo, l’ham d’aquesta iniciativa televisiva, és que el que li proposen a la Chelo sigui dolorós per ella. O sigui, que mentre ho fa, vagi patint. Per exemple, quan va haver de posar el cap en una caixa plena d’escarbats. O quan un tirador de ganivets li va anar llançant punyals aguantant ella, dreta, quieta, davant una tàpia de fusta. Això de cremar una foto gran de la Pantoja és un altre registre. Tot i que no sigui delicte, queda implicada una tercera persona, que és a casa seva veient la tele i assisteix de sobte a la seva incineració.

Depressió de la ‘tonadillera’

Notícies relacionades

Deien en el programa, per ficar-hi més morbo, que a la Pantoja li va agafar un cobriment. Quan va veure que la Chelo, amb un bufador, calava foc a la seva egrègia figura, va patir una depressió. No la va consolar veure que la Chelo plorava de remordiment mentre feia de piròmana. Jo crec que el que va haver de desmoralitzar més la ‘tonadillera’ és veure que el dia abans, per ensenyar les calces, a la Chelo li van donar 1.500 euros, i en canvi cremar-la a ella ho van taxar en només 100 euros. No som res, efectivament.

Es poden fer moltes metàfores sobre el poder incinerador que té la tele. De fet, Tele 5 funciona, tota ella, com una gran barbacoa. Aquí el secret de tot això són els diners. Les cadenes públiques van tirant tan alegrement dels pressupostos públics, tots en mode obedients funcionaris, i vent en popa. Però els beneficis de les cadenes privades estan caient. Al juny, Mediaset va haver d’abandonar l’Ibex 35. Hi era des de feia 15 anys. El 2004, per una acció de Tele 5 gairebé et donaven 20 euros. Avui te’n donen 3. Alguns gurus d’aquesta indústria es pregunten seriosament si fer tele en obert és negoci. Per això s’han d’inventar programes barats, i ja només paguen 100 euros per cremar la Pantoja. Qui sap, potser la televisió porqueria acabarà no per falta d’audiència, sinó per pura misèria. Una altra metàfora, molt bonica.