TU I JO SOM TRES

Si Figo seguís aquí, seria de la CUP

zentauroepp55564919 monegal201024164817

zentauroepp55564919 monegal201024164817

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal

Han commemorat en el programa ‘Onze’ del subcanal de TV3, Esport 3, els 20 anys de la tornada de Luis Figo al Camp Nou, però vestit de blanc. ¡Ahh!  Ens recordaven amb entusiasme com el va rebre el públic a crits de «¡Traïdor!» Per ressaltar com de canalla va ser Figo, en el programa ens deien: «El 21de octubre del 2000 la banda d’Alí Babà reforçada amb la incorporació de Judes (Figo) van visitar el Camp Nou per enfrontar-se al Barça». I ens van abocar una selecció d’imatges dels altres traïdors de la història, el Judes Iscariot que va vendre  Jesús; també Marc Juni Brut que va apunyalar Juli Cèsar; i en aquesta seqüència de traïdors famosos van afegir també la foto de l’exconseller  Santi Vila declarant davant el Suprem. ¡Ahh! Aquesta incrustació de l’expolític assenyalant-lo com a traïdor ha provocat molts comentaris.

El presentador del programa, Francesc Garriga, va advertir a l’acabar la seqüència de traïdors: «Hi ha hagut un petit problema en el muntatge i s’ha colat un ‘frame’ que no tocava». Home, no es ‘cola’ per si sol un ‘frame’ en un vídeo preparat expressament, amb imatges seleccionades una a una. Potser el que buscava el programa, a més de quedar bé amb la potent ‘colla pessigolla’ que domina l’artefacte de Sant Joan Despí, –que en efecte consideren a Vila un traïdor–a més d’això, segurament buscaven un impacte que provoqués polèmica i que se’n parlés, atesa l’escassa audiència que conciten.

S’ha tornat monàrquic

Notícies relacionades

En qualsevol cas a mi m’ha interessat més el que va venir després d'aquest  frame’ de Vila, quan van seguir amb el tema ‘Figo, traïdor’, i van abordar directament la política: «El Madrid ha adoctrinat Figo. L’ha torçat. Aquí era capità del Barça però a Madrid s’ha tornat monàrquic, com Pepe Reina, que semblava bona persona». I en un exercici molt imaginatiu ens van ensenyar la foto de com seria Figo si no s’hagués ‘torçat’  marxant de Catalunya: van mostrar Figo  com a membre de la CUP, ‘indepe’ convençut, i enarborant una urna de l’1 d’octubre. ¡Ah! Aquests cops poden semblar surrealistes o humorístics, però a ‘Onze’ saben bé el que fan. Saben que això agrada molt a la cúpula de l’artefacte politicotelevisiu. Ajuda a distingir els bons dels dolents, i ressalta el perill que té abandonar el paradís.