TU I JO SOM TRES

Assaig d'assassinat ¿o 'Mainat xou'?

zentauroepp55533758 television monegal cuatro angela dobrowolski201022184831

zentauroepp55533758 television monegal cuatro angela dobrowolski201022184831

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Aquesta és la tesi que està insinuant l’imperi Mediaset des que va esclatar l’anomenat ‘cas Mainat’: ¿No serà tot això un altre ‘reality show’ dels seus? Televisivament parlant és estrany tot aquest assumpte.  És estrany, per exemple, que la primera entrevista, en exclusiva, amb Ángela Dobrowolski, acusada d’intentar matar Mainat, l’imperi ‘telecinque’ l’hagi traslladat al seu segon canal, la cadena Cuatro. En canvi un personatge tangencial, de segona fila, la russa Alina, va ser entrevistada la setmana passada, a so de bombo i platerets, en el ‘Deluxe’ (T-5). Probablement pretenien revitalitzar les audiències de Cuatro, però només han aconseguit un escanyolit 5,1% de quota de pantalla, menys que ‘First dates’. D’aquest ‘especial cas Mainat’ ressaltem l’arrencada: van començar amb imatges de Xavier Sardà en una d’aquelles ‘Crónicas marcianas’, amb l’estampa de Boris Izaguirre completament despulladet, amb Coto Matamoros cridant-li a un altre contertulià «¡T’arrencaré el cap!» i amb rètols que deien «Cas Mainat, l’últim xou». O sigui, lligant la tele-espectacle que feia Mainat fa 20 anys amb l’actualitat provocaven que ens féssim la pregunta: ¿estem davant un altre xou muntat per Mainat, com aquells que muntava amb els ‘marcianets’?

De l’entrevista amb Ángela, entrevista editada, van seleccionar passatges terribles: «Em deixa sense diners, em fa fora de casa i em treu els meus fills [...] Està fora de la llei, però a ell no li apliquen les lleis [...] És ric, poderós, controlador, venjatiu i abusiu [...] M’humiliava en públic [...]  Abusos psicològics i també físics». En resum: el relat a la inversa. El suposat agredit vist com a agressor. Home, no sabria dir-los quina és la veritat de tot aquest embolic, però el maneig que fa l’imperi ‘telezinqui’ d’aquest ‘affaire’ encaixa amb el que ja els vaig comentar fa dies: sembla una ‘vendetta’, una venjança, per aquella cruenta guerra que va enfrontar Mediaset i la productora de Mainat, Gestmusic.

Permeti’m que ressalti, dins de la negror del cas, un instant gairebé còmic. Va explicar Ángela que el confinament la va agafar en un hotel amb un amant que tenia, i van estar dues setmanes sense poder sortir. ¡Ahh! És exactament el mateix cas que ens van escenificar en aquella comèdia humorística que feien a TVE-1 (‘Diarios de la cuarantena’). Aquí ho vaig explicar el 9 d’abril. Tot això és francament surrealista.

Notícies relacionades

Peu de foto: Ángela Dobrowolski en exclusiva, Cuatro.