A PARTIR DE DIUMENGE, 4

Discovery Channel converteix en estrelles la Lluna i Plutó

La plataforma celebra la Setmana de l'Espai amb documentals protagonitzats per l'astre més pròxim, el planeta que va deixar de ser-ho i la missió Crew Dragon

cohete-daniel-miran

cohete-daniel-miran

3
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

D’entre totes les coses que han succeït al món el 2020, aquest any també serà recordat com l’any de l’allau d’expedicions espacials a altres planetes del Sistema Solar. Al febrer, l’Agència Espacial Europea (ESA) en col·laboració amb la NASA van enviar la missió solar Orbiter, que, per primera vegada, va capturar imatges dels pols del Sol. Al juliol, es va produir també el llançament de la missió Mars2020, una nau que té com a objectiu arribar al planeta vermell el febrer del 2021 per buscar-hi senyals de vida microbiana, així com estudiar el clima i la geologia. El mateix mes, l’ESA i l’agència espacial russa Roscosmos van liderar el llançament d’una sonda dins del programa ExoMars que té prevista l’arribada a Mart el març del 2021 per localitzar llocs geològicament interessants per a una possible vida, passada, present o futura.

Per això, en un any en què s’ha registrat una activitat espacial tan intensa, Discovery Channel vol convidar el públic a observar les meravelles de l’univers des de casa i celebrar la Setmana de l’Espai. De diumenge 4 al dissabte 10 d’octubre, l’oferta nocturna del canal serà monogràfica perquè el públic descobreixi des d’una mirada científica i curiosa, la història, els secrets i els últims avenços científics que es produeixen entorn de l’univers. I a fi d’acompanyar aquesta celebració com es mereix, el canal va arrencar la seva programació aquest diumenge, 4, emetent diversos especials documentals i sèries del gènere, que van mostrar un altre dels grans vols espacials d’aquest 2020 i que va acaparar les mirades de tot un planeta: la missió Crew Dragon.

Per acomiadar la Setmana de l’Espai amb magnificència, dissabte, 10, el principal protagonista serà Plutó. Discovery Channel estrena #TeamPluto, un original format que convida els espectadors a reflexionar sobre per què aquest petit astre ja no és un planeta. El debat continua obert, ja que malgrat deixar d’estar considerat com a tal oficialment, diversos científics s’inclinen a continuar incloent Plutó en el sistema solar.  A més, aquesta programació monogràfica també comptarà amb grans estrenes de dilluns a divendres en prime time, on les noves temporades de sèries clàssiques del canal com La historia del UniversoDesmontando el Cosmos s’apoDesmontando el Cosmosderaran de la graella.

Tot sobre la Lluna

Diumenge, 4, els espectadors del canal van començar la seva travessia per l’espai a partir de les 16.00 hores amb l’emissió del documental Apollo 11: los archivos olvidados.Apollo 11: los archivos olvidados Aquest especial narra la història completa d’una de les missions més audaces i importants de la història mundial i realitza un ampli recorregut per l’exhaustiva preparació que es va portar a terme per enviar els primers éssers humans a la Lluna. A continuació, va arribar Misterios de la llegada a la Luna, una sèrie composta per sis entregues, que busca una prova definitiva que l’aterratge dels primers éssers humans a la Lluna el 20 de juliol del 1969 es va realitzar de manera segura.

Notícies relacionades

Però el plat fort del dia va arribar a partir de les 20.15 hores, amb l’estrena dels tres especials amb els quals Discovery Channel va mostrar per primera vegada com va ser tot el procés del llançament de la nau Crew Dragon, la primera missió espacial tripulada liderada per SpaceX, propietat del multimilionari empresari Elon Musk. Des de la seva preparació i llançament de la nau fins al seu amaratge al golf de Mèxic, aquests tres programes van oferir una visió completa de la missió que va mantenir tot el planeta mirant el cel.

NASA & Space X: Journey to the future és el primer d’aquests especials, i va oferir als espectadors un accés exclusiu al procés de preparació de l’increïble viatge espacial que culmina amb el llançament de la nau. A partir de les 22.00 hores, Space Launch: America Returns to Spaceva mostrar per primera vegada a Espanya les imatges captades per Discovery el 30 de maig durant el llançament de la Crew Dragon, tripulada pels veterans astronautes Bob Behnken i Doug Hurley, amb destinació a l’Estació Espacial Internacional. Aquest programa va mostrar imatges inèdites del moment del llançament i va incloure comentaris d’astronautes, enginyers i altres convidats especials d’aquest programa especial. La missió va acabar a mitjanit amb Space Launch: Splashdown, un programa que va mostrar l’exitós amaratge de la càpsula amb els dos astronautes a bord en aigües del golf de Mèxic.