ALS TRES ANYS

DKISS repassa 'el cas Weinstein'

El documental 'Harvey Weinstein' aporta el testimoni de les víctimes del famós productor de Hollywood.

zentauroepp55228845 television201002162320

zentauroepp55228845 television201002162320

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

L’octubre de 2017, sota el hashtag ‘#WhyWomenDontReport’, l’actriu nord-americana Rose McGowan va acusar mitjançant un tuit l’influent productor de cine de Hollywood, Harvey Weinstein, d’haver-la violat. El missatge va fer saltar les alarmes de Jodi Kantor, una periodista del ‘New York Times’ especialitzada en temes d’assetjament sexual que va decidir posar-se en contacte amb l’actriu per esbrinar més detalls sobre la seva acusació contra el productor. Arran de la publicació de l’article de Kantor, el declivi de la carrera de Weinstein, qui va ser l’home més poderós de la indústria cinematogràfica, no havia fet més que començar.

 

Altres actrius van començar a denunciar públicament els abusos sexuals que havien patit del productor sota el hashtag ‘#MeToo’ (jo també), cosa que va iniciar un moviment mundial. Després de dos anys de judicis i després de múltiples acusacions, el mes de febrer passat, Weinstein va ser declarat culpable de violació i abús sexual i condemnat a 23 anys de presó pels casos denunciats pel seu exassistent de producció, Miriam Haley, i l’actriu Jessica Mann.

 

Després de destapar-se l’escàndol, es va posar en evidència que les pràctiques abusives de Weinstein eren un secret a crits a Hollywood. Molts sabien que Harvey era un depredador sexual, però no va ser fins que el seu nom es va associar a aquestes greus actuacions quan va sorgir la gran pregunta: ¿com havia pogut succeir això durant tants anys i mantenir-se ocult? Avui dia, Harvey Weinstein és entre reixes, però les impactants històries de les nombroses dones de qui va abusar han deixat d’estar silenciades.

Quan es compleixen tres anys des que aquesta història va sortir a la llum, DKISS estrena diumenge, 4 d’octubre, a les 22.00 hores ‘Harvey Weinstein’, un documental que descobreix com el gran magnat de l’entreteniment, que es creia intocable, va poder abusar sexualment durant dècades de moltes dones sense que la indústria de Hollywood hi fes res.

Testimoni d’actrius i treballadors

Durant una hora, el documental mostra documents que no s’havien vist anteriorment a la televisió, així com proves forenses i impactants relats personals que exposaran encara més el regne de terror que Weinstein havia construït a Hollywood. El reportatge compta amb els testimonis de l’actriu Rosanna Arquette i de Rowena Chiu, l’exassistent de Weinstein que durant mesos va estar limitada per un acord de no divulgació que l’obligava a mantenir-se en silenci.

 

Tarale Wulff i Katherine Kendall, aspirants a actrius que van testificar en el judici, també compartiran les seves històries en unes entrevistes molt íntimes i detallades. Una altra de les grans intervencions serà la de la model italiana Ambra Gutiérrez, propietària d’unes gravacions on es podien sentir els infames comentaris de Weinstein, i que van ajudar en la condemna i sentència del productor 

Declaracions de l’espia de Weinstein

Una altra persona que ha volgut delatar com era Weinstein i com actuava és Seth Freedman, l’home que va ser espia del productor, que parlarà i revelarà la llista de persones que Harvey volia silenciar. 

Notícies relacionades

 

A més, ‘Harvey Weinstein’ comptarà amb la participació d’advocats i companys de Weinstein, i exposarà com de lluny va arribar per guardar un secret que sabia que, més tard o més aviat, sortiria a la llum.  Weinstein va pensar que governava el món, fins que el món es va tornar en contra seu. Ara tota la seva història d’abusos arriba a DKISS amb l’estrena d’aquest impactant treball periodístic.