TU I JO SOM TRES

¡TV-3 descobreix un 'dolent' entre les seves files!

zentauroepp55210270 television monegal201001191927

zentauroepp55210270 television monegal201001191927

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

No m’ha sorprès en absolut el documental ‘Manipulats’ que ens va oferir el ‘Sense ficció’ (TV-3) l’altre dia. Pretenien il·luminar l’audiència sobre com les cadenes de televisió, i els mitjans de comunicació, manipulen, fan trampes, tergiversen i menteixen sobre el procés i Catalunya. Naturalment la selecció de manipuladors va ser la que ja suposàvem: Antena 3,  Tele 5, La Sexta, ‘ABC’, ‘La Razón’, ‘El Mundo’, la Cope, ‘OK Diario’... i assenyalaven noms com Carlos Herrera, Ana Rosa Quintana, Antonio García Ferreras... O sigui, «tots de fora, tots espanyols». És a dir, bàsicament van alertar que la trampa i la mentida venen d’aquest món que fa temps anomenaven «Els altres limits».  

Ben mirat aquest documental, més que il·luminar l’audiència, el que pretén és reconfortar la parròquia, que és diferent. És un treball, com tants altres de TV-3, pensat per reafirmar en la seva feligresia la idea que el dolents són els altres, amb les seves canallades i barbàries informatives. No obstant en aquest treball hi ha un instant, un moment, que constitueix una ressaltable novetat en les maneres de treballar que té la seva.

Notícies relacionades

Va ser quan van incrustar un vídeo de 38 segons, del 2017, del programa de TV-3 que es deia ‘Tarda oberta’. Hi apareix un alegre reporter informant d’una manifestació independentista. ¡Ahh! Més que informar el que feia era sumar-s’hi com un ‘hooligan’. Es pujava al capó d’un cotxe i botava, abraçava els manifestants, els animava, els feia petons... En fi, un entusiasme molt bonic. I llavors al ‘Sense ficció’ ens deien: «Des de Catalunya el relat dels fets no sempre s’explica amb formes periodístiques afortunades».  ¡Ahh! Quin instant més original. En vista que tots els manipuladors són castellanoparlants i de fora de Catalunya, algú de TV-3 va haver d’advertir: ‘home, posem alguna coseta de nosaltres mateixos, una cosa mínima, perquè no diguin que no som objectius’. I li ha tocat a aquest beneït reporter, que es diu Iván, d’un programa que fa tres anys que no existeix.

¡Ah! Colossal autocrítica. ¡TV-3 ha descobert un mal periodista entre les seves files! Home, jo des d’aquí li envio a l’Iván una afectuosa i cordial salutació. El que va fer aquella tarda aquest reporter va ser la mimesi, la imitació, més exacta, més fidel del que és l’actual TV-3 en el seu conjunt: la ‘cheerleader’ del processisme.

Temes:

Sense Ficció