24 nous episodis

'The walking dead' anuncia el seu final després d'11 temporades

L'exitosa sèrie basada en els còmics de Robert Kirkman acabarà el 2022

La cadena AMC prepara dues sèries més derivades de l'apocalipsi zombi

54847892 60

54847892 60 / Jace Downs (AP)

1
Es llegeix en minuts
AFP

L’exitosa sèrie nord-americana ‘The walking dead’ arribarà a la seva fi el 2022 al concloure l’onzena temporada, que s’estendrà durant dos anys i 24 episodis, tal com ha anunciat dimecres el canal de cable AMC, que transmet el programa als Estats Units.

S’hi afegiran sis episodis de la desena temporada, l’emissió de la qual està prevista per al 2021, malgrat que se’n va interrompre la filmació per la pandèmia mundial de Covid-19.

A més, els amants de la sèrie poden delectar-se en el fet que AMC ja ha encarregat una nova sèrie, un ‘spin-off’ centrat en els personatges de Daryl Dixon i Carol Peletier, dos dels supervivents de l’apocalipsi.

Després de ‘Fear The walking dead’ (emesa el 2015), la primera sèrie derivada de l’univers creat pel guionista Robert Kirkman i l’il·lustrador Tony Moore, aquest nou ‘spin-off’ serà emès per AMC a partir del 2023.

Un altre projecte en marxa

El canal també està treballant en un altre projecte entorn de ‘The walking dead’, anomenat ‘Tales of The walking dead’ (Contes de ‘The walking dead’), que examinarà amb més detall alguns dels personatges de la sèrie original.

‘The walking dead’, adaptada d’un llibre d’historietes, presenta les aventures de les poques persones que van sobreviure a un desastre desencadenat per un virus que converteix els morts en zombis contagiosos i famolencs de carn humana.

Llançada el 2010, la sèrie ha sigut un gran èxit fins a arribar al clímax en la cinquena temporada, el primer episodi de la qual va trencar rècord d’audiència del canal nord-americà per a un programa no esportiu, amb 17,3 milions d’espectadors.

Llavors ‘The walking dead’ va experimentar la lenta però inexorable desacceleració de la televisió per cable, que competeix amb el vídeo ‘online’ i les plataformes, i va caure per primera vegada per sota del llindar dels 3 milions d’espectadors el març passat.

Canal de culte

Notícies relacionades

Aquesta sèrie és part de l’èxit sense precedents del canal AMC, que durant quatre anys va treure successivament ‘Mad Men’, ‘Breaking Bad’ i ‘The walking dead’, totes elles convertides en sèries culte.

Ara, el canal busca renovar-se, però malgrat les bones ratxes de ‘Fear The walking dead’ i ‘Better Call Saul’, respectivament derivats de ‘The walking dead’ i ‘Breaking Bad’, no ha trobat el nou diamant.