turisme serièfil

El poble abandonat més famós de la televisió

El petit llogarret de Valdelavilla és l'escenari d''El pueblo', ficció que emeten Tele 5 i Amazon

Centenars de visitants recorren els carrers on es roda la sèrie, que ja anuncia tercera temporada

zentauroepp45436410 graf5071  valdelavilla  soria   espa a   12 10 2018  el roda200805130612

zentauroepp45436410 graf5071 valdelavilla soria espa a 12 10 2018 el roda200805130612 / Wifredo Garcia

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

En els últims anys, el gran èxit de les sèries en el panorama mediàtic ha provocat l’interès de molts seguidors per conèixer els escenaris reals on es van rodar les ficcions. És paradigmàtic el cas de ‘Joc de trons’ i els seus espectaculars escenaris naturals en diferents parts del món que atrauen a multituds de fans. És el turisme de sèries o serièfil que ha provocat el naixement d’una indústria al seu voltant.

A Espanya, d’algun temps ençà, un llogarret abandonat als anys 60 rep cada setmana més d’un centenar de visites gràcies a l’èxit de la sèrie de Tele 5 i Amazon ‘El pueblo’. Aquest municipi és Valdelavilla i amb prou feines acull dues dotzenes de cases, un poblet recuperat amb l’esforç dels veïns i que genera riquesa i treball i que està posant la comarca de Tierras Altas de Sòria al mapa dels llocs curiosos per visitar.

La productora Contuberni va decidir traslladar a aquesta recòndita i abandonada població soriana part de la producció i convertir-la en el plató natural perfecte per gravar la sèrie, una comèdia creada per Alberto Caballero, Nando Abad i Julián Sastre –que Amazon Prime Video va estrenar el maig del 2019 i Tele 5, el 15 de gener– que ja ha anunciat tercera temporada.

Fa una setmana a Valdelavilla es va rodar un ‘crossover’ amb la popular sèrie ‘La que se avecina’, obrint el camp a ser l’escenari de noves ficcions. 

Promoció turística

Mentrestant, Valdelavilla en realitat, Peñafría en la ficció, s’ha convertit en un lloc de pelegrinatge per als seguidors d’aquesta comèdia que té uns dos milions de telespectadors de mitjana i 177 milions de referències a Google.

Notícies relacionades

Més de 100 persones visitaven aquesta localitat cada cap de setmana abans de la pandèmia i ara a l’estiu cada dia hi arriben turistes per conèixer no només on succeeixen els avatars dels personatges d’aquesta sèrie, sinó també l’encant del paisatge, la cultura, la gastronomia i la gent d’aquesta terra soriana.

A més, la mancomunitat de Tierras Altas ha posat al dia la web www.valdelavilla.es per ubicar les oportunitats turístiques derivades de l’èxit de la sèrie. Al web es pot trobar tota la informació de la zona després de fer un recorregut de pel·lícula pels escenaris de rodatge de la reconeguda sèrie televisiva.