nova sèrie documental

Movistar segueix els passos d'Ulisses per les illes gregues

La historiadora britànica Bettany Hughes imita la travessia d'un dels herois de la mitologia hel·lena fins a Ítaca

odisea-griega

odisea-griega

1
Es llegeix en minuts

La historiadora britànica Bettany Hughes s’embarca en un viatge èpic per seguir els passos d’un dels grans herois de la mitologia grega en la nova sèrie documental ‘La Odisea griega de Bettany Hughes’, que el canal #0 de Movistar estrena aquest dilluns 3 d’agost (21.05 hores). Imitant la travessia d’Odiseu (Ulisses), viatja d’illa en illa per arribar fins a Ítaca.

Acompanyant la historiadora per la Grècia actual, l’espectador descobrirà, al llarg de sis episodis, mites, llegendes i tradicions (com el del laberint del minotaur i rituals com el de l’epifania) i visitarà llocs emblemàtics, incloent els espectaculars jaciments que es veuen en exclusiva al documental.

Periple en 27 embarcacions

Notícies relacionades

En aquesta epopeia moderna, Bettany recorre 2.700 quilòmetres en 27 tipus d’embarcacions –des d’humils barques de pescadors fins a iots de luxe– i explora 22 emplaçaments arqueològics de 13 illes i penínsules del país. L’audiència també serà testimoni de tot el que li passa durant el viatge, ja que viurà dues fortes tempestes i fins i tot un terratrèmol. Tot aquest periple serveix per comprovar com el món antic continua inspirant el mode de vida dels països del Mediterrani.

Les parades de la historiadora la portaran a Fourni, Quios, Lesbos i Samos; Delos, Icària i Míkonos; Santorini, Naxos i Sifnos; Creta i Cnossos, la península del Peloponès (Esparta, Mistràs, Micenes, Pilos), i el canal de Corint, Corfú i Ítaca.