TU I JO SOM TRES

Un líder de Cs i un adversari activista

Trobada Carrizosa & Sanchis: va ser a TV-3 però podrien haver sigut al Parlament situats en grups enemics

zentauroepp54286144 monegal200729161747

zentauroepp54286144 monegal200729161747

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Amb prou feines fa un any, la llavors líder de Cs a Catalunya Inés Arrimadas entrava a TV-3 i el primer que feia era donar-li una carta a Vicent Sanchis. Li deia: «És la seva dimissió. Ja l’hi he escrit jo per estalviar-li feina. ¡Firmi-la, comissari polític!». ¡Ahh! Aquells impactes televisius eren molt entretinguts. Ara ha entrat Carlos Carrizosa a TV-3 i quan s’ha trobat amb Sanchis l’únic que s’han donat és el colze pels passadissos. Sembla que hem perdut to muscular, amics. No m’aturaré gaire en Sanchis aquesta vegada. Va actuar d’advocat defensor de la colla, dels seus. Va estar fluixet. No s’espavila bé en aquest paper. A mi m’agrada el Sanchis que es posa mà a mà amb Puigdemont i li diu el que ha de fer per implantar la independència demà al migdia. Carrizosa, per la seva part, va entrar a l’atac, però sense abandonar el somriure.

O sigui que ja ha après que a la tele si t’enfades i t’emmurries, l’empatia amb l’audiència es dilueix. Però sobretot el que ja sabia Carrizosa és que davant d’ell no hi havia un periodista, sinó un activista polític. De manera que es van posar a discutir com quan en el Parlament s’interpel·len dos diputats de grups enemics.

Va tenir Carrizosa un moment en què va intentar exercir la crítica televisiva. Li va criticar a Sanchis que hagués engegat el TN vespre d’aquella mateixa nit amb la suspensió de la semillibertat dels presos del procés. En efecte, va ser un publireportatge de 16 minuts. Però cada vegada que els polítics es posen en pla crítics de tele el meu canari flauta Papitu pateix. El que hauria d’haver assenyalat Carrizosa no és el que Sanchis va donar, sinó el que va censurar en aquest mateix TN: la notícia que el Sindicat Infermeres de Catalunya ha exigit oficialment a Torra la dimissió immediata de la seva consellera de Salut. És només un exemple de la molta manipulació que a TV-3 es practíca cada dia.

Notícies relacionades

Cap pregunta en aquesta trobada sobre la tragèdia de Cs. Carrizosa va ser presentat com a líder de l’oposició, però podríem discutir si l’‘oposició’ existeix. Cs ha dilapidat la seva gesta com a partit: ser el més votat de Catalunya. Comprenguem doncs el comissari Sanchis: no només cal censurar les infermeres, també cal ocultar sempre que el poble de Catalunya, en els últims comicis, va votar més Cs que cap altre partit.