Mor el periodista Reese Schonfeld, un dels fundadors de la CNN

Qui va ser president de la cadena d'informació ha mort als 88 anys a causa de complicacions de l'Alzheimer

montse car 1200

montse car 1200

1
Es llegeix en minuts
Reuters

El periodista Reese Schonfield, un dels fundadors, junt amb Ted Turner, de la cadena de televisió Cable News Network (CNN), ha mort als 88 anys a causa de complicacions de l’Alzheimer que patia, segons ha informat la cadena

Schonfeld va llançar la CNN amb Ted Turner el 1980 i es va convertir en el president d’una de les primeres cadenes de televisió del món que emetien informació 24 hores. Sota la seva direcció, la CNN va començar el seu mític programa Crossfire, en el qual Pat Buchanan i Tom Braden dirigien debats polítics reflectint l’opinió de demòcrates i republicans sobre diversos temes d’actualitat.

La CNN no va ser l’únic projecte de Schonfeld, advocat de formació. També va crear la cadena News 12, a Long Island (Nova York), la primera que emetia informació local les 24 hores. I a principis de la dècada de 1990 va crear Food Network, una cadena de televisió per cable especialitzada en gastronomia.

Anys abans de formar equip amb Turner en la CNN, Schonfeld va dirigir una companyia independent que proveïa d’imatges de vídeo a cadenes locals de notícies.

Notícies relacionades

La seva experiència i la seva visió del negoci, juntament amb els coneixements que tenia Turner sobre la televisió per satèl·lit, van fer sorgir el projecte de la CNN. 

Al llarg dels anys, Schonfeld i Turner van discrepar en temes com decisions de programació i la política de despeses de la cadena –s’acusava Schonfeld de gastar massa. Turner el va acomiadar el 1982. 

Temes:

Estats Units