ESTRENA DIJOUS, 4

'Made in Italy' recrea l'auge de modistes com Armani i Versace

La sèrie de Sundance TV mostra, a través d'una jove periodista, la gloriosa dècada dels 70 al món de la moda italiana

La ficció es pot veure en aquesta plataforma i a Movistar+, Vodafone TV, Orange TV i Grup Euskaltel sota demanda

zentauroepp53633751 made italy200603121054

zentauroepp53633751 made italy200603121054

2
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La moda italiana va experimentar als anys 70 un gran auge de la mà de modistes que arribarien a ser grans com Giorgio Armani Gianni Versace. I d’això parla la sèrie Made in Italy, que estrena Sundance TV aquest dijous, 4 (22.30 h).Made in Italy,  La ficció narra al llarg dels seus vuit capítols el descobriment que fa d’aquest món una jove periodista, la Irene (Greta Ferro), al començar a treballar en una revista de moda a Milà sota la supervisió de la seva redactora en cap, la Rita (Margherita Buy), que es convertirà en la seva mentora.

La dècada dels 70 al país veí va ser un període efervescent, ja que va venir marcada per les batalles socials, les protestes juvenils, el divorci, l’amor lliure, l’emancipació feminista i els canvis culturals.  Al món de la moda es va materialitzar en el pas de l’alta costura al prêt-à-porter i en la recerca de rivalitzar amb la moda francesa, que llavors dominava la indústria mundial.

L’amic Raoul Bova

És en aquella època quan Giorgio Armani va sacsejar el sector amb la seva innovadora visió, que apostava pels vestits d’executiu per a les dones i alliberar-se de tot el que era accessori en la seva recerca per les línies pures i els colors neutres.  Interpreta el modista l’actor italià Raoul Bova (a qui a Espanya se’l recorda especialment per la pel·lícula Perdona si et dic amor) que, a més, és el seu amic des de fa 15 anys.

Els actors principals, amb Greta Ferro, al centre,  i Margherita Buy, a la seva esquerra / SUNDANCE TV

Quan li van  proposar fer el paper, l’actor va voler demanar-li la seva opinió. «Era molta responsabilitat. Però la seva neboda em va dir que seria un honor, perquè jo no faria una imitació», confessa l’actor a aquest diari des de la seva residència italiana.  Coneixent-lo tan bé, va saber mostrar el seu esperit: «És molt rigorós, senzill i amb la seva mirada et fa una radiografia en un segon», assegura Bova, que destaca la importància de la irrupció d’Armani: «Era una moda que donava valor al concepte de dona».

Peces originals

Notícies relacionades

La protagonista de Made in Italy també es creuarà amb Miuccia Prada, Krizia, Missoni, Ferré, i altres de les figures que canviarien la moda italiana i mundial per sempre. Per donar-li més autenticitat, la sèrie, que ha sigut rodada a Milà, Nova York i el Marroc,  mostra les peces i accessoris originals d’aquestes firmes.

Sundance TV emetrà a les 22.30 hores cada episodi d’estrena els dijous i es podrà disfrutar sota demanda a partir de l’endemà a les plataformes Movistar+, Vodafone TV, Orange TV i Grup Euskaltel.

Temes:

Sèries