TU I JO SOM TRES

TV-3 i T-5 van de la maneta a Catalunya

zentauroepp53624595 monegal200602173658

zentauroepp53624595 monegal200602173658

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal

El mes de maig ha sigut bàrbar quant a audiències televisives. Mai s’havia vist un maig igual. Els addictes al gran telehipòdrom estatal ens hem passat quatre hores i 20 minuts diaris enganxats com paparres davant del vidre. Una cosa inaudita. 

És molt interessant l’anàlisi sobre quina tele es consumeix a Catalunya. A TV-3 ens acaben d’informar que han estat líders d’audiència 34 mesos seguits. És veritat. És exactíssim. I també és cert que la segona cadena més vista, més seguida a Catalunya, és Tele 5. La resta presenten registres de fidelitat baixos, a anys llum.

Aquest lideratge de TV-3, de 34 mesos seguits, arrenca a mitjans de 2017. Ja quadra. Coincideix amb la transformació final de TV-3, instituïda com a gran aparell impulsor del referèndum que s’anava a produir aquell any, l’1 d’octubre. I a partir d’allà, la cadena al servei del procés. ¡Ah! Quins fantàstics cheerleaders.

Alguns mitjans, una mica primmirats, han assenyalat que el lideratge de TV-3 es deu que el 81,3% dels audímetres de Catalunya han sigut situats en domicilis exclusivament catalanoparlants. Un argument feble. Especulatiu: el que podria ser si hi hagués un altre desplegament d’audímetres. Són conjectures. Aquí l’inqüestionable és que TV-3 i Tele 5 dominen el consum de tele a Catalunya. Conformen una cohabitació televisiva interessantíssima. Van de la maneta. Ben mirat les dues cadenes fabriquen les seves farinetes de forma molt semblant. Tot l’univers Tele 5 pivota sobre el núvol dels reality-shows. Una sèrie de criatures, manufacturades i creades a la mateixa cadena –i que fora d’aquesta no tindrien cap sentit– alimenten una audiència que se submergeix cada dia en aquesta bombolla. Una audiència –i això és el més extraordinari– que no vol sortir d’aquesta falsa realitat que els fabriquen.

Notícies relacionades

El sistema de TV-3 és pràcticament el mateix.  Amb l’ajuda d’ensinistrats predicadors i escolans també han aconseguit crear una coreografia gasosa, imaginària, un núvol perfecte. És una barreja de fe, maniqueisme i artificis, que ha conformat una parròquia desitjosa que els expliquin els miracles d’aquesta religió. Creuen que seguint TV-3 aniran directes al paradís. L’única diferència entre els dos negocis és que a T-5 es juguen els diners els accionistes. A TV-3 els diners surten de les nostres butxaques.

 

Temes:

Telecinco