entrevistes amb els protagonistes

'La que se avecina' arriba a Amazon per «tancar una etapa»

La plataforma estrena els primers vuit episodis de la 12a temporada

Telecinco emetrà els mateixos capítols d'aquí a cinc mesos

la que se avecina 2 / periodico

2
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

En l’època de l’‘streaming’, les cadenes en obert també recorren a les plataformes per avançar els seus continguts, principalment pel que fa a ficció. Seguint la mateixa estratègia que ja va provar Mediaset amb sèries com ‘El pueblo’, ‘Madres’ i  ‘Madres’ ‘Caronte’, Amazon Prime Video estrena aquest divendres, 29 de maig, els vuit primers episodis de la 12a temporada de ‘La que se avecina’, abans que arribin a Telecinco d’aquí a cinc mesos, almenys.

La comèdia més vista de la televisió espanyola arriba prometent més surrealisme a unes trames ja per si mateixes sempre passades de voltes: al final de l’anterior etapa, els veïns de la comunitat de Mirador de Montepinar acabaven amagant a l’edifici el cadàver d’un inspector d’Hisenda, tot i que amb poc èxit, ja que era descobert per la policia, davant de l’estupefacció de la Yolanda (Miren Ibarguren) i la Miren (Loles León). «Aquesta serà la temporada més atrevida, la més valenta, la que va més enllà perillosament», la defineix la mateixa León.

la que se avecina 1 / periodico

Els nous episodis venen marcats per la baixa d’un dels actors protagonistes, Antonio Pagudo, després que es trenqués el trio amorós que mantenia el seu personatge, el Javi, amb la seva dona, la Lola (Macarena Gómez), i la Martina (María Hervás), així com per l’entrada a la presó d’un dels veïns. Tampoc li anirà massa bé a l’Amador (Pablo Chiapella), que va acabar la 11a temporada plantat a l’altar: «El meu personatge continua involucionant.  La gent es diverteix veient algú a qui li van malament les coses, així que amb l’Amador es divertiran», avança.

Sobretot, però, aquests vuit capítols suposen el primer punt d’inflexió per a una sèrie que ha sabut superar la seva famosa predecessora, ‘Aquí no hay quien viva’, i que fins i tot ha creat un argot propi entre els seus milions de fans, gràcies a frases com «¿Quieres salami?» o «¿Qué somos, leones o huevones?».

la que se avecina 3 / periodico

Notícies relacionades

Després que fa uns mesos el seu creador, Alberto Caballero, anunciés que la 12a temporada seria l’última de ‘La que se avecina’ «tal com la coneixem», es va especular amb un possible final. Tot responia, però, a una qüestió logística, ja que finalitzava el contracte de la productora amb els platós en què rodaven fins ara, cosa que deixa la porta oberta a una possible mudança dels veïns de Mirador de Montepinar a un altre escenari. «No sabem si la sèrie continuarà. El que sí que sabem és que s’acaba una etapa amb aquests decorats i, si hi hagués una continuació, seria d’una altra manera i en un altre lloc», avança Vanesa Romero, que dona vida a la Raquel. «Els veïns ens rebel·lem perquè ens expropien els pisos, però tampoc sabem com continuarà», afegeix Loles León.

De moment, després d’aquests primers vuit episodis, l’únic assegurat és que Amazon Prime Video també oferirà abans que Telecinco els altres vuit de la 12a temporada, que l’equip ha començat a rodar després de l’aturada provocada per la pandèmia del coronavirus. En aquests hi haurà una trama d’Antonio Recio amb Pablo Iglesias, es revelarà la identitat del famós morós i hi haurà un ‘crossover’ amb una altra de les comèdies dels germans Alberto i Laura Caballero, ‘El pueblo’.