TU I JO SOM TRES

Meravelles de TV-3: 'ficció' a 'Sense ficció'

lmmarco53338193 oriol mitja monegal tv3 06 05 2020200506194649

lmmarco53338193 oriol mitja monegal tv3 06 05 2020200506194649

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal

M’imagino l’escena. Reunió d’urgència a la Generalitat. Torra, Budó, Vergés, Buch i per Skype Waterloo. Convoquen el seu epidemiòleg de capçalera Oriol Mitjà. Li pregunten: «Ja està, ¿oi? Ja podem anunciar que ¡el Govern de Catalunya ha descobert un producte que frena el virus!».

L’epidemiòleg, sorprès, els corregeix: «No, no, sisplau, estem investigant. Proves concloents, ara per ara, cap. Falta més temps. Ni tan sols sabem si el que estem investigant funciona... o no funciona».

 «¿Com dius?» criden a cor, irritats, els polítics. «T’hem muntat la parada científica. T’hem publicitat a so de bombo i platerets. Hem manat a les nostres empleades del Tot es mou, del FAQS, de tants programes de Sant Joan Despí, que et facin gloriosos massatges en forma d’entrevistes. T’hem transformat en el Brad Pitt Tot es mouFAQScatalà, autènticament català.

L’epidemiòleg, bocabadat, exclama finalment: «Jo no soc el Mago Félix, sisplau. ¡Soc científic! No puc inventar-me el que no he trobat encara!». I llavors els polítics, a cor, donen per acabada la reunió al crit de: «No et preocupis, Oriol, això a TV-3 ens ho poleixen. Et faran un Sense Sense ficcióficció».

Notícies relacionades

I, efectivament, dimarts, en horari de prime time, ens van posar la ficció a Sense ficció, i arrencaven així: «¡Catalunya ha viscut una de les aventures científiques més interessants... ¡Aquesta és la història d’un medicament que ens pot salvar!». ¡Ahh! Van omplir 60 minuts a base d’ensenyar-nos com Mitjà i el seu equip s’organitzen. Trucades de telèfon, transport de material sanitari en furgonetes, reunions amb pissarra, extraccions de sang punxant ditets, bastonets de cotó als nassos, laboratoris, testimonis de malalts...  Al final sentim que Mitjà exclamava, amb una sinceritat que li agraeixo molt: «¡Ens estan pressionant perquè donem resultats!». ¡Ahhh! Aquest bon epidemiòleg el que ja ha descobert, això sí, és el que passa quan els polítics es posen a utilitzar els científics.