ESTRENA DIMARTS, 7, A TVE-1

TVE-1 narra amb humor el confinament a 'Diarios de la cuarentena'

Els actors Carlos Bardem, Carlos Areces, Fernando Colomo, Cristina Alarcón i Víctor Clavijo, entre d'altres, graven la 'sitcom' des de casa seva

zentauroepp53051150 television200407122213

zentauroepp53051150 television200407122213

3
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El confinament durant la pandèmia s’ha convertit en una prova de convivència per a moltes famílies, parelles i amics, i de resistència per als que viuen sols. TVE-1 vol mostrar en clau d’humor com la viuen diversos tipus de persones en ‘Diarios de una cuarentena’, sitcom setmanal que estrena aquest dimarts, 7 (22.05). La ficció, de 30 minuts de durada, la graven des de les seves cases 15 actors amb un petit set. 

Així ho explicava el seu creador i productor, Álvaro Longoria; els directors i guionistes, Álvaro Fernández Armero i David Marqués; tres dels intèrprets (Fernando Colomo, Carlos Areces i Cristina Alarcón) i Fernando López Puig, director de Continguts de TVE-1 en la roda de premsa per videoconferència celebrada hores abans de la seva estrena.

La sitcom, una producció d’RTVE en col·laboració amb Morena Films, sorgeix amb la intenció d’«entretenir i donar optimisme en aquests moments», segons Fernán Armerodez, i al ser tan particular en el fons i la forma», com va destacar López Puig, ha despertat l’interès d’altres televisions «que estan interessades a fer una adaptació», va assegurar Longoria. 

A més, aquest va anunciar que els beneficis que s’obtinguin d’aquesta sèrie que en principi consta de vuit capítols, podria tenir continuïtat després de la quarantenta, «aniran destinats a la Creu Roja». En resposta a les acusacions d’algunes formacions polítiques, com VOX, que RTVE malgasta els diners amb la sèrie, López Puig va assegurar que «RTVE no gasta, sinó que inverteix en la indústria». 

15 actors

Carlos Bardem, Gorka Otxoa, Carlos Areces, José Luis García Pérez, Adrià Collado, Fernando Colomo, Víctor Clavijo, Cristina Alarcón, Fele Martínez, Montse Plá, Mónica Regueiro, Carmen Arrufat, Petra Martínez, Juan Margallo i Cecilia Gesse donen vida als personatges d’aquesta sitcom que anirà saltant de casa en casa en forma d’esquetxos, com si el teleespectador pogués veure’ls per un foradet. 

Fernando Colomo, en la ‘sitcom’. / RTVE

Els actors van rebre un minipack tecnològic, amb la qual cosa, a més d’interpretar, han de fer de directors, atrezzistes, maquilladors... Menció especial es va fer de l’octogenari Juan Margallo i de Petra Martínez, que supera els 70, que s’han sabut manejar en aquest aspecte.  En canvi Areces, que és d’una altra generació, no ho porta bé: «Fins al punt que no canvio de pla i ha de venir un missatger a recollir-me el mòbil. La tecnologia ensuma la meva por», va admetre.

Un buf d’aire fresc

Fernando Colomo, a qui li va venir bé «l’estrès» del rodatge («vaig passar d’estar melancòlic a una activitat frenètica»), va confessar: «Pensava que el peronaje era jo mateix. I em van dir que no, però està pròxim a mi». L’actor, que ha hagut d’aprendre de tecnologia «a marxes forçades», fins i tot improvisa.: «Estic utilitzant coses meves per a transicions», va dir. Com uns pebrots que, mentre els fregia, saltaven.

La trama de Cristina Alarcón i José Luis García Pérez és la d’una parella que amb tanta convivència descobreix que està en crisi. «És tot ficció, tot i que la línia és molt fina,» diu ella. El que els diferencia dels seus personatges és que ell es deixa per complet i està tot el dia sense dutxar ni pentinar, una cosa que en la realitat no és així. «José Luis és superpresumit i soc jo la que aquests dies gairebé no m’arreglo». Segons l’actriu, després del pànic del confinament, «aquest projecte va ser un buf d’aire fresc. Espero que ho sigui per a la gent a les seves cases». 

Els personatges

Així, a cada capítol es podrà assistir a escenes ocorregudes en les 10 llars habitades per «personatges de diferents barris, classes i característiques», segons David Marqués. Aquests són un matrimoni fastiguejat (Cecilia Gessa i Carlos Bardem); dos amics inseparables separats (Gorka Otxoa i Carlos Areces); una casa, oficina, guarderia i parc de boles (Adrià Collado) i un veí atrafegat (Fernando Colomo).

Notícies relacionades

També per una parella casual capturats per la quarantena (Víctor Clavijo i Montse Plá); dos influencers entrats en anys (Fele Martínez i Mónica Regueiro), una adolescent i la seva família (Carmen Arrufat), dos avis aïllats (Petra Martínez i Juan Margallo) i una parella en crisi (José Luis García Pérez i Cristina Alarcón).

Tots ells reflectiran problemes quotidians derivats de la tancada, com repartir-se les tasques domèstiques, decidir qui comprarà, quina sèrie veure i a quina hora cal aixecar-se. Aspectes que abans quedaven clars i que ara que tot ha canviat poden ser un detonador per a interminables discussions. Real com la vida mateixa.

Temes:

Sèries TVE