TU I JO SOM TRES

'Mascarilla' Revilla

zentauroepp52908490 monegal200324154331

zentauroepp52908490 monegal200324154331

2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

En la tornada d’El hormiguero (A-3 TV) van connectar amb Miguel Ángel Revilla. ¡Ah! El president de Cantàbria sempre és una assegurança d’audiència. Aquesta vegada va presentar un artefacte que el té subjugat. «Un trasto», com el va anomenar ell, «una idea autòctona de Cantàbria». Era una mascareta que protegeix no només el nas i la boca, sinó també els ulls. Ens la va ensenyar i se la va posar. Home, ha sigut un detall que s’ha d’agrair. No obstant, he d’advertir al meu admirat Revilla que no ha inventat res en absolut. És la típica visera de soldador, model transparent, de metacrilat o policarbonat, que es ven per exemple a Amazon o a Ali Exprés entre 9,99 i 12,70 euros la unitat. He vist avui mateix una reportera del TN migdia (TV-3) que s’ha desplaçat a Almacelles i ens ha ensenyat que un industrial d’allà també està fabricant aquestes viseres. O sigui, que tot el que es faci per a protecció contra el virus és positiu, sense necessitat d’arrogar-se la invenció de res en absolut.

D’aquesta sessió d’El hormiguero al nostre canari flauta Papitu li va agradar la connexió amb Alejandro Sanz. En aquests dies de confinament ha compost un tema delicat que va interpretar en primícia. Diu així: «‘Y cuando todo esto pase / yo sé / que tú y yo / volveremos a ser / como éramos antes’». ¡Ah! No sé si quan aquest virus passi, tot tornarà a ser com era abans. No n’estic segur. Però si Alejandro es referia a l’amor, ho subscric. Només si recuperem l’amor i allunyem l’odi, com li deia el papa Francesc a Évole, la paraula esperança tindrà algun sentit.

Notícies relacionades

D’aquestes connexions que fan els programes als domicilis de les estrelletes televisives el que més s’agraeix és la música. A El intermedio ens van ensenyar Wyoming a les seves golfes. Paisatge de llibres i guitarres escampades. En va agafar una, de color vermell, i va cantar: «‘Nena, no deseo verte en cuarentena. / Tendrás que conformarte, / nena, / a verme por antena’». Home, no és la sonata Clar de lluna, però té una rima divertida. Aquesta tropa d’El intermedio està en quarantena física, però, no, en quarantena d’ullals. Van posar la recent al·locució de Felip VI, i mentre el Monarca parlava, el van acompanyar amb la colossal cassolada que li va dedicar la ciutadania. ¡Ah! Aquestes mossegades fetes en un plató de Catalunya són facilíssimes de fer. No hi ha perill. Fetes a la Villa y Corte, tenen un mèrit indiscutible.