TU I JO SOM TRES

Presentadors a casa: més autèntics

zentauroepp52827007 monegal200317184902

zentauroepp52827007 monegal200317184902

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

És una raresa, una mesura extraordinària, excepcional, d’emergència, però el fet que algunes estrelles i presentadors ens facin els programes de tele des de casa els està donant un plus d’autenticitat, de vérité, que s’ha de ressaltar positivament. Buenafuente, per exemple, va arrencar el ‘Late motiv’ (Movistar+) des del seu domicili particular.  En samarreta, sense attrezzo, ni escenografies, ni decorats, ni efectes, des de la simple taula del seu estudi, ens deia: «En temps fotuts, comèdia. ¡I més units que mai!». I tots els col·laboradors i convidats d’aquella nit anaven entrant des de casa seva. Rozalén ens va dedicar un tema. Bob Pop ens va recomanar pel·lícules, sèries (totes de Movistar, això sí) i llibres de lectura imprescindible. Berto Romero ens va explicar la seva vida de reclusió, interrompuda només puntualment, breument, per fer-li la compra al seu pare, que està delicat. I Litus ens va cantar amb la seva guitarra el Resistiré, aquell èxit del Duo Dinámico que ara, 33 anys després, s’ha transformat en un himne que no només ens posen les teles, sinó que els ciutadans, tancats, el cantem des de les nostres finestres i balcons.

Notícies relacionades

La connexió amb Oriol Mitjà, investigador i metge de l’Hospital Germans Trias i Pujol, expert en malalties infeccioses, va ser el moment més contundent de la nit pel seu posicionament crític amb el comitè d’emergència espanyol. Crítiques que ha repetit aquest mateix matí quan a ‘Al rojo vivo’ (La Sexta) també l’han entrevistat. Però des d’un punt de vista estrictament televisiu aquesta realització de programes des dels domicilis dels presentadors ha donat una dimensió inèdita a la tele. Enormement positiva des del meu punt de vista. Tota immersió en un plató comporta escenificació. I tota escenificació té un punt d’impostura. Ara, veient els presentadors des de casa seva, com qualsevol de nosaltres, la tele ha adquirit un plus més autèntic.

EL CONSUM DE TELE ES DISPARA. – Informa la central de mesuraments Barlovento, que aquest dilluns, dia 16, cada espectador va consumir 104 minuts més de tele del que consumeix habitualment.  Els programes informatius, en particular, han crescut en audiència enormement. També l’entreteniment, i els canals infantils. ¡Ah!  Sembla entusiasmador. Jo tinc les meves reserves.